註冊 登入

年卡的比較

本主題由 chairman_palm 於 2018-10-28 08:19 PM 設置高亮
引用:
原帖由 wahcli 於 2018-4-30 02:17 PM 發表

30/4/2018 : 價錢更新
幾多??

精選樓盤
引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-4-30 11:05 PM 發表

幾多??
綠萬-> $120

引用:
原帖由 wahcli 於 2018-5-1 01:29 AM 發表

綠萬-> $120
同一鋪?減咗5蚊!😄

回覆 引用 TOP

減價就預咗佢架啦
電子科技既嘢
早買早享受
遲買平幾舊

如果各位師兄見到新既價錢
請分享一吓

引用:
原帖由 Sb69 於 2018-4-29 12:04 AM 發表

有伏呀!個號碼太靚,我阿婆老人痴呆講一次比佢聽都記得、到期真係吾舍得·點算好
我個都靚但想放

回覆 引用 TOP

我張紅萬,冇4冇7,尾數328,但用曬都係去堆填區

引用:
原帖由 HERBERT-HERBERT 於 2018-5-1 11:56 AM 發表

減價就預咗佢架啦
電子科技既嘢
早買早享受
遲買平幾舊

如果各位師兄見到新既價錢
請分享一吓
減價唔關產品周期事,係因為「時間值」,產品隨住有效期愈近,就會愈平!!

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-5-1 04:05 PM 發表

減價唔關產品周期事,係因為「時間值」,產品隨住有效期愈近,就會愈平!!
今天鴨記行過,valueGB 都係150/張,不過有效期限是2019/06/30

引用:
原帖由 hhpwwp 於 2018-5-10 02:48 PM 發表

今天鴨記行過,valueGB 都係150/張,不過有效期限是2019/06/30
發覺,3萬年卡收得麻麻,唔似有4.5G速度!!

1#已列明限速42Mb/s,何來4.5G?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-5-10 06:45 PM 發表

發覺,3萬年卡收得麻麻,唔似有4.5G速度!!
呢張萬年卡同出面普通上台月費88元/78元比速度,有冇分別?

又要煩買卡 我想要csI既wifi,但(#1)果啲又好似唔啱心水

引用:
原帖由 coolrain1030 於 2018-5-12 10:26 PM 發表

呢張萬年卡同出面普通上台月費88元/78元比,有冇分別?
上台吾計行政費:$78/6Gb=$13/Gb

萬能: $125/20Gb=$6.25/Gb

引用:
原帖由 colinbb 於 2018-5-13 08:07 AM 發表

上台吾計行政費:$78/6Gb=$13/Gb

萬能: $125/20Gb=$6.25/Gb
我知價錢呢個分別,我想問速度,係我問得唔清楚
因為樓上有人話張年卡收得麻麻
普通上台以家系21mbps
年卡話有42mbps,系咪即係同呢d上台plan差唔多?如果差唔多就ok

引用:
原帖由 coolrain1030 於 2018-5-13 08:14 AM 發表

我知價錢呢個分別,我想問速度,係我問得唔清楚
因為樓上有人話張年卡收得麻麻
普通上台以家系21mbps
年卡話有42mbps,系咪即係同呢d上台plan差唔多?如果差唔多就ok ...
喺隔離hkepc有Ching測速,可參考(貼吾到過嚟)

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。