註冊 登入

年卡的比較

本主題由 chairman_palm 於 2018-10-28 08:19 PM 設置高亮
引用:
原帖由 SimonWinnie1970 於 2019-1-11 06:46 PM 發表

我幫朋友都係今日轉,佢係用smt 儲值卡,但點解依家都未得
如果你係選擇凌晨1:00 - 4:00轉, 通常識機過夜第二日就得架啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 totaltotti 於 2019-1-11 07:45 PM 發表

你上次去直銷中心辦理時, 有同佢講清楚你系從月費台轉入嗎?
如果有的話, 佢會要你提供身分證副本的
你有無咁完成好呢個過程?
其實打過去另一個電話問,佢都係話要身份證俾佢,可能係呢個情況先轉唔到
但當時直銷中心無問我要,就話可以 。
希望再去時俾身份證佢就搞掂,而唔係話咩非儲值卡就轉唔到

引用:
原帖由 zone1 於 2019-1-11 08:16 PM 發表

其實打過去另一個電話問,佢都係話要身份證俾佢,可能係呢個情況先轉唔到
但當時直銷中心無問我要,就話可以 。
希望再去時俾身份證佢就搞掂,而唔係話咩非儲值卡就轉唔到 ...
ching 放心吧.
只要能確認你是原來電話號碼的機主, DNO 就肯放生你個電話給 RNO
而證明的方法有以下幾種:
1) 如果你是個人登記的, 要提供你的身分證副本
2) 如果你是公司登記的, 提供當時註冊的商業登記證, 或公司註冊證副本
3) 如果是儲值卡的, 提供你的細sim或大卡

你第日轉走左之後, 請僅記保留你張大卡, 因為呢係證明電話號碼屬於你的最直接方法.
如果唔見左會好麻煩, 又要去警署報失搞一大輪.

回覆 引用 TOP

請問樓主最好黃萬卡再有沒有大陸漫遊通話,到期日是否今年6 月

引用:
原帖由 Gooday 於 2019-1-12 05:51 PM 發表

請問樓主最好黃萬卡再有沒有大陸漫遊通話,到期日是否今年6 月
包漫遊通話的黃萬已經在31/12/2018到期,新的黃萬沒有包漫遊通話,在30/6/2020到期。

回覆 引用 TOP

大眾電訊 38 g 年卡
Csl network
有無用家評價

引用:
原帖由 loyeewah14 於 2019-1-12 10:51 PM 發表

大眾電訊 38 g 年卡
Csl network
有無用家評價
哈?CSL 地鐵 load空氣嘅喔。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 totaltotti 於 2019-1-9 20:31 發表

1)你合約到3月8日, 所以要等3月8日轉走才不算違約
2) 你三月5日會收到預繳3月5日-4日4日的帳單, 不要理會
D人成日都唔明白, 收到單唔係即刻要交架, 張單上面截數日同繳費到期日 (見圖), 你仆去比錢佢做乜????
到3月8日轉走後, 佢會出過另一張單比你. 新的單會reverse 之前張單的預繳費, 只要求你付3月5日-8日的費用.

有D台 ...
我又係用太陽台,剛打上台問完約就唔用,我3月28日完約,每月14日截數,個台話我最後一期要交足一個月台費即3月15日至4月15日,我話唔係按比例交到3月28日嗎?佢話佢哋係月費計劃,要交足一個月。

引用:
原帖由 江別學 於 2019-1-13 10:20 AM 發表

我又係用太陽台,剛打上台問完約就唔用,我3月28日完約,每月14日截數,個台話我最後一期要交足一個月台費即3月15日至4月15日,我話唔係按比例交到3月28日嗎?佢話佢哋係月費計劃,要交足一個月。 ...
這個ching也是用太陽台, 他說客服說是按比例的.
https://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27358654&page=96#pid493085138
我建議你以下做法.
當收到3月15日預繳一個月的單, 先不用理會.
待你轉出後,他一定會再發一張結算單比你, 你就可以確認電腦程式係點處理.
到時收到第二張單先交都未遲.
錢永遠是留在自己銀包好.

引用:
原帖由 totaltotti 於 2019-1-13 06:40 PM 發表

https://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27358654&page=96#pid493085138
我建議你以下做法.
待你轉出後,他一定會再發一張結算單比你, 你就可以確認電腦程式係點處理.
到時收到第二張單先交都未遲. ...
正確
3月單係預缴3月截數日到4月下一個截數日,而中間已經完成合約,如果合約期最後一日走,只須按比例比番。收到3月單時,唔须理會。等佢出信先比再尾数(按日数比例)。 唔好傻去急住交錢!

回覆 引用 TOP

千祈唔好幫襯呢間黑店問佢價錢叫我睇上面啲紙牌態度奇差好似唔優做生意咁

引用:
原帖由 totaltotti 於 2019-1-13 18:40 發表

https://mobile.discuss.com.hk/vi ... age=96#pid493085138
我建議你以下做法.
到時收到第二張單先交都未遲. ...
但我是取消号碼唔用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前期回收的希望 於 2019-1-14 01:19 AM 發表

千祈唔好幫襯呢間黑店問佢價錢叫我睇上面啲紙牌態度奇差好似唔優做生意咁
去桂林街汝州街第一檔肥佬兩公婆買,態度好又平D,記住唔好去第二三檔果兩個男人,果頭好多後生仔睇檔行古感

回覆 引用 TOP

請問各位大大
因小弟買咗張(綠萬)
電話號碼幾好記
有效日期是年尾
怎樣才能永久保存號碼
thx

引用:
原帖由 jon74 於 2019-1-15 04:18 PM 發表

請問各位大大
因小弟買咗張(綠萬)
電話號碼幾好記
有效日期是年尾
怎樣才能永久保存號碼
thx
簡單, 到期前增值, 50蚊延長360日(增值日起計) 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。