註冊 登入

用開細機用唔慣X

用開細機用唔慣X E-mail 此主題給朋友

本身用開7仔,見X出左又全屏又face id就心癢癢買左黎試用,好處壞處唔多講,見人見智,但部機真係用左幾個月都仍然唔慣,因為自己鐘意細機個個一手掌控,雖然話x機身唔係大好多,但成日用到既通知欄同control centre 真係無細機咁順手。所以有時真係唔係大就好,最緊要自己岩用。
希望黎緊apple會出部細機全屏,等我可以用番爽手D😁

熱門搜尋: 抑鬱症 韓文課程 學習 持續進修基金 過度活躍症 海外升學
一個普通的香港市民!
細機size係最 舒適

回覆 引用 TOP

X只大細機少少

回覆 引用 TOP

有時候教主嘅堅持,唔係無佢道理

X 都唔算大啦

電話並不是用來講電話, 如果你喜歡一手掌控用來打電話, 建議不要用 X, 改用一部直板機, 可滿足你要求

我就係見X體積真係唔比細機大好多所以先會買,但因為全屏,實際使用上係有幾大分別,可能我手細同埋不嬲唔鐘意用大機,I6個時買左PLUS,用左1個月唔夠即轉番細機.

一個普通的香港市民!
引用:
原帖由 sixfingerco 於 2018-4-12 14:10 發表

X體積真係唔比細機大好多,但因為全屏,實際使用上係有幾大分別,可能我手細同埋不嬲唔鐘意用大機,I6個時買左PLUS,用左1個月唔夠即轉番細機.
的確係既,我用埋個UAG殼就更大,一隻手係難D控制

引用:
原帖由 pennytung 於 2018-4-12 02:12 PM 發表

的確係既,我用埋個UAG殼就更大,一隻手係難D控制
我都係唔鍾意手機花既人,用緊APPLE原廠膠套,應該無你個個咁厚都唔係咁順手.

一個普通的香港市民!

回覆 引用 TOP

用SE囉

回覆 引用 TOP

識利用Rich Reachability 會解決到問題!set 咗咁一下就半屏幕!兩下control Centre三下task Control (個人喜好而定)!雖然屏幕底部可以半屏幕control,但隻手指公會好唔方便個位唔啱!唔好處係屏幕會有白點喺度!我冇乜所謂實用為主。

回覆 引用 TOP

如果se大細全屏,我會即買。
現在香港用8、返大陸用部se插大6電話卡。

回覆 引用 TOP

全屏確實係好睇唔好用...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sixfingerco 於 12-4-2018 08:08 發表

本身用開7仔,見X出左又全屏又face id就心癢癢買左黎試用,好處壞處唔多講,見人見智,但部機真係用左幾個月都仍然唔慣,因為自己鐘意細機個個一手掌控,雖然話x機身唔係大好多,但成日用到既通知欄同control centre ...
反而我用7仔,太細成日睇唔到,轉左X⋯⋯好好多

回覆 引用 TOP

做幾日做左部se,好好用

熱門搜尋: 韓國代購 瘦面 concealer 抽脂 粉餅

回覆 引用 TOP

50 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。