• 瀏覽: 20,013
  • 回覆: 19
  • 追帖: 3
請問大家在香港的中國移動手機上網服務用爆了本身數據,
進入限制階段後速度是幾多?

熱賣及精選
引用:
原帖由 冗員七號 於 2018-7-13 08:21 PM 發表

請問大家在香港的中國移動手機上網服務用爆了本身數據,
進入限制階段後速度是幾多?
ching,你用緊中移動香港(CMHK)咩4G plan?

軍師
引用:
原帖由 benson1 於 2018-7-13 08:47 PM 發表

ching,你用緊中移動香港(CMHK)咩4G plan?
4.5G 全速本地服務計劃, 數據有50GB
(因為睇過波, 又做過大更新, 今個月可能會爆數據)

引用:
原帖由 冗員七號 於 2018-7-13 08:49 PM 發表

4.5G 全速本地服務計劃, 數據有50GB
(因為睇過波, 又做過大更新, 今個月可能會爆數據)
見到cmhk官網寫住你過左50GB後本地無限全速數據用量同埋以下:

"當每月使用的數據用量超過該月服務計劃所包含的本地數據用量,所享用的網絡資源將因應網絡情況而分配會較少, 流動數據體驗或會受到影響。不適用於網絡分享(tethering)及點對點(P2P)功能(包括Bit-Torrent等)。"

軍師
引用:
原帖由 benson1 於 2018-7-13 09:00 PM 發表

見到cmhk官網寫住你過左50GB後本地無限全速數據用量同埋以下:

"當每月使用的數據用量超過該月服務計劃所包含的本地數據用量,所享用的網絡資源將因應網絡情況而分配會較少, 流動數據體驗或會受到影響。不適用於網絡分享(tethering)及點對點(P2P)功能(包括Bit-Torrent等)。" ...
即係冇講清楚, 會否係學似其他公司變成128k?

引用:
原帖由 冗員七號 於 2018-7-13 09:04 PM 發表

其他ching話過降低優先次序測試速度都有25-38M左右,唔會限128kb...

軍師

回覆 引用 TOP

cmhk喺舊年9月出無限全速plan時,寫明唔限速只限優優先次序。依家睇返官網,已經刪去唔限速字眼,會唔會好似3台咁過40GB直限7.2mbps?

I'm using 168 20gb full speed and still full speed at fut

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2018-7-14 06:39 AM 發表

cmhk喺舊年9月出無限全速plan時,寫明唔限速只限優優先次序。依家睇返官網,已經刪去唔限速字眼,會唔會好似3台咁過40GB直限7.2mbps?
在這階段又能否分享Wifi給電腦用?
(我一直沒申請固網寬頻, 只用手機台share Wifi)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2018-7-14 06:39 AM 發表

CSL同smartone既無限plan寫到明沒有速度限制
3同CMHK既無限plan就冇寫明唔限速

照咁睇3同CMHK係有機會限你速

回覆 引用 TOP

引用:

我只係見過數碼通門口大大隻字寫住“不限速”其他台都無見過。

20GB plan 已過20GB 測速 女人街
測速過好多次都未低過100Mbps

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冗員七號 於 2018-7-13 09:04 PM 發表

明明人地官網已經講得好清楚

你用20GB, 50GB 本地PLAN 爆後不限速, 降次序.
你用20GB 以下本地PLAN, 爆後限速128KB.

引用:
原帖由 imstranger 於 2018-7-22 11:50 PM 發表

明明人地官網已經講得好清楚

你用20GB, 50GB 本地PLAN 爆後不限速, 降次序.
你用20GB 以下本地PLAN, 爆後限速128KB.
是否真呀?

引用:
原帖由 lawlapkay 於 2018-7-23 01:06 AM 發表

是否真呀?
我也希望係真, 只好今月最後的幾日親身體會

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]