• 瀏覽: 11,366
  • 回覆: 52
引用:
原帖由 north 於 2018-10-19 09:54 PM 發表

九龍
噢,我只知炮台山和柴灣

熱賣及精選
引用:
原帖由 Coddy_lao 於 2018-10-19 10:17 PM 發表

我去Imobile,佢係做代理
請問地址?

宏基呢間出名

引用:
原帖由 north 於 2018-10-19 11:50 PM 發表

請問地址?
星際城市3樓

回覆 引用 TOP

係行貨就得啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 north 於 2018-10-19 06:53 PM 發表

咁請問邊到有賣分銷個D?
直接問仙娜字,其實一般大電器鋪(豐X,百X匯)都係賣行貨。去果種地方買安全D,當然價格亦"正路"一點。

上面有人提議唔好去呢D地方買,應是有不快經驗。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2018-10-19 10:24 PM 發表

噢,我只知炮台山和柴灣
炮台山上個月行過,好似已唔多。

柴灣係咪小西灣及地鐵上面果個商埸?

引用:
原帖由 north 於 2018-10-19 11:50 PM 發表

宏基呢間出名
好多水貨?我怕買到壞野,所以問有行貨買的地方先。因為我都識好多水貨集中營。

引用:
原帖由 goldleaf3388 於 2018-10-21 12:00 AM 發表

好多水貨?我怕買到壞野,所以問有行貨買的地方先。因為我都識好多水貨集中營。
我係到問係怕啲細舖話賣行貨,結果係水貨鬼機或行貨亦不受保,其實點解只有手機有呢種問題?賣其他電器如電視,藍光機細鋪買又冇乜野,手機易出古惑多啲?

引用:
原帖由 goldleaf3388 於 2018-10-20 11:58 PM 發表

炮台山上個月行過,好似已唔多。

柴灣係咪小西灣及地鐵上面果個商埸?
炮台山……燈口,天地x。
柴灣新翠三樓第一間

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 north 於 2018-10-21 12:38 AM 發表

我係到問係怕啲細舖話賣行貨,結果係水貨鬼機或行貨亦不受保,其實點解只有手機有呢種問題?賣其他電器如電視,藍光機細鋪買又冇乜野,手機易出古惑多啲? ...
所以先要做功課,,好似格價網咁,,冇4分同近期評價唔好,都唔會諗,,,我之前係格價細鋪買左部電視,比大鋪百乜乜平左2000,,,又係送貨,貨到廠安裝,咪又有保,,但要比現金,,貨到比錢

引用:
原帖由 朗拿忠 於 2018-10-21 01:35 AM 發表

所以先要做功課,,好似格價網咁,,冇4分同近期評價唔好,都唔會諗,,,我之前係格價細鋪買左部電視,比大鋪百乜乜平左2000,,,又係送貨,貨到廠安裝,咪又有保,,但要比現金,,貨到比錢 ...
係,買電視細舖我都試過,都係係price.com到搵,俾大舖平好多,又有行貨,又保,但唔知點解,買手機,啲人好驚係細舖買

觀塘巧明街友和,無水貨無trade-in有網站,比大舖平一截。

引用:
原帖由 north 於 2018-10-21 08:42 AM 發表

係,買電視細舖我都試過,都係係price.com到搵,俾大舖平好多,又有行貨,又保,但唔知點解,買手機,啲人好驚係細舖買
其實佢係怕3星唔受保,,,但我問過d鋪同大行分別,佢地解釋就話,,3星只會保一年,乜獎賞都唔會有 好似500同2年保都會冇,,,所以先會同大行有分別

引用:
原帖由 朗拿忠 於 2018-10-21 12:46 PM 發表

其實佢係怕3星唔受保,,,但我問過d鋪同大行分別,佢地解釋就話,,3星只會保一年,乜獎賞都唔會有 好似500同2年保都會冇,,,所以先會同大行有分別 ...
咁係細舖買三星電視機就冇此類問題?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]