註冊 登入

轉載 - 新機銷售不佳!外媒爆蘋果將恢復生產 iPhone X

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2018-11-25 02:57 PM 發表

似乎今次就連電訊商都不再屈服於蘋果苛刻條件下銷售手機。
此話可解呢?

精選樓盤
引用:
原帖由 singleman36 於 2018-11-25 03:08 PM 發表

此話可解呢?
以前電訊商是很難分貨的,折扣率極低及要包起廣告費,所以上台出蘋果手機台費也要要貴得多,但沒問題奇貨可居,但今時今日你會高價上台嗎?自8後款款手機不用上台即時可買,電訊商大量存貨變為負擔。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2018-11-25 02:57 PM 發表

似乎今次就連電訊商都不再屈服於蘋果苛刻條件下銷售手機。
其實e-SIM已經得罪了營運商,因為減低了轉台的不便利,而且Apple自己亦推出電訊服務❨based on e-SIM❩同營運商有間接競爭

回覆 引用 TOP

iPhone X 已經係Apple Store下架 , 唔通又再生產返又再上架咩?   唔會掛.........

回覆 引用 TOP

根本搶錢趕客,死剩iOS ,唔係肯定更多更多客留唔住!

引用:
原帖由 yy90109018 於 2018-11-25 07:26 PM 發表

根本搶錢趕客,死剩iOS ,唔係肯定更多更多客留唔住!
唔明咩叫“死剩ios"喎 ?

回覆 引用 TOP

唔係市場需求低迷。而係你冇創新者

引用:
原帖由 棧道 於 2018-11-25 08:05 PM 發表

唔係市場需求低迷。而係你冇創新者
事實上市場上太多平價SD845旗艦殺手❨One Plus﹑小米F1﹑魅族16❩

中價機又有SD6xx﹑710系列配Android One搶食埋d準備轉Android的轉機客

Apple要拿出點像樣的東西來,例如屏下前鏡頭、AI攝影運算、深化AR購物體驗等,只是減價很難增加市佔

回覆 引用 TOP

復該ip4啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kitwo 於 2018-11-24 10:41 AM 發表

點會減價啊, 一減價即系話自己唔掂。
果粉寧願比多d錢都要同apple同一陣線。
這個同意,apple機就是保值,不會和其他機一樣用了幾個月再賣出去,半價都無。

出翻轉頭?!

回覆 引用 TOP

XS同X有咩分别呢。。。

Oman~

回覆 引用 TOP

Why not introducing iPhone XR Mini?
People are expecting SE2 for so long.

回覆 引用 TOP

其他牌子都希望他減價?

回覆 引用 TOP

真係吾明蘋果,5c已經衰過一次,都仲要重蹈覆轍

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。