註冊 登入

[其他資訊] 衛訊賣二手機 舊機當新機賣 (有圖)

果d係客人退機唔係二手機,不嬲客退都會pack番照賣嫁啦

精選樓盤
引用:
原帖由 lankusa 於 2018-12-1 03:46 PM 發表

果d係客人退機唔係二手機,不嬲客退都會pack番照賣嫁啦
你又講得啱,XZ3出左都唔係好耐,舊極都有個譜,不過,已經比人用過,稱為2手機亦唔算太過分,反而,如果真係客人退機,問題可能更大,正路嚟講,如果部機無問題,點解又會幫之前個客退呢?睇怕樓主都係要求換機好D!

引用:
原帖由 ~傑少~ 於 2018-11-30 04:20 PM 發表

琴日去旺角買一部sony 既XZ3, 去到店員無係我面前開盒, 我開頭無為意, 返到屋企發覺唔對路, 點解一開始唔洗做新機既setting, 所以我就check返log, 發現之前已經有俾人用過既log

小弟29-11-2018買, 25號已經俾人用過

想問問咁多位師兄可以點搞?? ...
其實係邊度check部機之前有冇用過?

打老婆的班頭   降婦女的領袖

天若有情天亦老 人間正道是滄桑

佔有過更損失得多, 彷彿有循環因果
追憶 總比平凡易過,
沒試過那知真正愛, 無力再轉送別人
沒愛過那知真正痛, 原來面上沒傷痕
一世的錯為了一次的對
一世的冷為了一次的暖
要笑我笑我天生只有痴
引用:
原帖由 剛巧路過 於 2018-12-1 03:32 PM 發表

如果係真,當然返去要求換機啦,雖然唔知佢地肯唔肯換,但係,點都要試下換啦,無理由就咁要部二手機囉!
講真我真心唔想換依家, 想退多D

引用:
原帖由 剛巧路過 於 2018-12-1 04:00 PM 發表

你又講得啱,XZ3出左都唔係好耐,舊極都有個譜,不過,已經比人用過,稱為2手機亦唔算太過分,反而,如果真係客人退機,問題可能更大,正路嚟講,如果部機無問題,點解又會幫之前個客退呢?睇怕樓主都係要求換機好D! ...
唔換啦! 要求退啦!!!!!!

引用:
原帖由 y2k2 於 2018-12-1 04:28 PM 發表

其實係邊度check部機之前有冇用過?
https://www.quora.com/Is-there-any-app-where-one-can-see-all-activity-logs-of-my-Android-phone-like-when-I-opened-my-browser-or-apps-and-what-I-typed

Open your Dailer , dail *#*#4636#*#*

引用:
原帖由 ~傑少~ 於 2018-12-1 04:31 PM 發表

唔換啦! 要求退啦!!!!!!
退錢?咁耐以嚟我未試過退錢,我要講明,唔係單指你買機果間,我係話咁多年以嚟,我光顧過不同手機店&買過不同品牌手機,我遇到有問題手機,我都只係換機處理,因為我係真係想要才買,所以無諗過退錢,當然,我都希望閣下可以成功退錢,但係,退錢會唔會比較困難,因為我覺得店家可能唔會咁順攤,點都好,先祝閣下可以成功退錢啦

唔該,不過唔得喎,係咪只限sony?

追憶 總比平凡易過,
一世的錯為了一次的對
一世的冷為了一次的暖
要笑我笑我天生只有痴
唔係處…大檸樂

香港所有舖頭都係返pack客人啲退機再賣,連鎖店一定會,香港就係咁,只有睇自己好唔好彩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 剛巧路過 於 2018-12-1 04:52 PM 發表

退錢?咁耐以嚟我未試過退錢,我要講明,唔係單指你買機果間,我係話咁多年以嚟,我光顧過不同手機店&買過不同品牌手機,我遇到有問題手機,我都只係換機處理,因為我係真係想要才買,所以無諗過退錢,當然,我都希望閣下可以成功退錢,但係,退錢會唔會比較困難,因為我覺得店家可能唔會咁順攤,點都好,先祝閣下可以成功退錢啦 ...
我都係有需要先買, 不過都係去過第二間買算,
多謝師兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 y2k2 於 2018-12-1 04:57 PM 發表

唔該,不過唔得喎,係咪只限sony?
應該唔係喎!
你禁左無反應?

引用:
原帖由 sing2046 於 2018-12-1 05:12 PM 發表

唔係處…大檸樂
咪係囉! 師兄明白我

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~傑少~ 於 2018-12-1 06:02 PM 發表

應該唔係喎!
你禁左無反應?
佢當我打電話,唔係入code,用緊三星s7

追憶 總比平凡易過,
一世的錯為了一次的對
一世的冷為了一次的暖
要笑我笑我天生只有痴

回覆 引用 TOP

拎返舖小爆佢啦

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。