註冊 登入

[其他資訊] 衛訊賣二手機 舊機當新機賣 (有圖)

引用:
原帖由 mcse2k_i 於 2018-12-1 12:08 PM 發表

問題係部機係行貨,只係有冇強調係‘全新’
海關落舖頭問完,我驚佢地求你退機添

精選樓盤
引用:
原帖由 剛巧路過 於 2018-12-1 04:00 PM 發表

你又講得啱,XZ3出左都唔係好耐,舊極都有個譜,不過,已經比人用過,稱為2手機亦唔算太過分,反而,如果真係客人退機,問題可能更大,正路嚟講,如果部機無問題,點解又會幫之前個客退呢?睇怕樓主都係要求換機好D! ...
因為有D客就好撚講求, 又話部機個MON好藍又咩死光死點之類等等既原因就會退機, 又或者部機真係有問題, 可能店員認為不大所以重PACK, 其實出去買機有一半機會都係"二手機", 睇客人發唔發現到姐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongmilano 於 2018-12-1 11:27 PM 發表

海關落舖頭問完,我驚佢地求你退機添
支持樓主報海關

回覆 引用 TOP

退錢應該都有難度,你諗換貨實際d, 呢次check清楚

回覆 引用 TOP

各手機廠商工程模式密碼

宏碁Acer:*#*#3646633#*#*
華碩ASUS:*#*#4636#*#*
Google NEXUS系列:*#*#4636#*#*
宏達電HTC:*#*#4636#*#*
華為HUAWEI:*#*#2846579#*#*
富可視Infocus:*#*#3646633#*#*
樂金LG:3845#*802#
OPPO:*#*#4636#*#*
三星Samsung:*#0*#
索尼Sony:*#*#7378423#*#*
小米Xiaomi:*#*#6484#*#*
聯發科晶片的手機:*#*#3646633#*#*

引用:
原帖由 ~傑少~ 於 2018-11-30 16:20 發表

琴日去旺角買一部sony 既XZ3, 去到店員無係我面前開盒, 我開頭無為意, 返到屋企發覺唔對路, 點解一開始唔洗做新機既setting, 所以我就check返log, 發現之前已經有俾人用過既log

小弟29-11-2018買, 25號已經俾人用過

想問問咁多位師兄可以點搞?? ...
無得搞!貨物出門,恕不退換!

一日藍絲 終身藍絲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mcse2k_i 於 2018-11-30 16:40 發表

可以以後唔幫襯
你啲回覆真係笑死人!

一日藍絲 終身藍絲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寫入讀出 於 2018-12-1 09:06 PM 發表

拎返舖小爆佢啦
我今日拎返去退
睇下得唔得

引用:
原帖由 ~傑少~ 於 2018-12-2 09:43 AM 發表

我今日拎返去退
睇下得唔得
等樓主報告

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~傑少~ 於 2018-11-30 04:20 PM 發表

琴日去旺角買一部sony 既XZ3, 去到店員無係我面前開盒, 我開頭無為意, 返到屋企發覺唔對路, 點解一開始唔洗做新機既setting, 所以我就check返log, 發現之前已經有俾人用過既log

小弟29-11-2018買, 25號已經俾人用過

想問問咁多位師兄可以點搞?? ...
呢個 log 點開架?

回覆 引用 TOP

oneplus就話有15日退款, 可能香港唯一support退款既牌子

回覆 引用 TOP

應該試下報海關, 因為有商品說明條例呢個法律, 如果佢講明係新機, 但係報機係張單寫明既售出日期先已經使用過就有問題, 同海關投訴左先, 告唔告佢係海關決定, 海關認為夠晒証據就會告佢

回覆 引用 TOP

建議樓主,先去換貨或退錢,唔得先報海關,一步一步黎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~傑少~ 於 2018-12-1 04:31 PM 發表

唔換啦! 要求退啦!!!!!!
退錢應該冇可能希望可以換過部全新📱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~傑少~ 於 2018-12-1 04:29 PM 發表

講真我真心唔想換依家, 想退多D
換其實牌子

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。