註冊 登入

你哋有人用過一加手機咩?

本主題由 chairman_palm 於 2019-1-16 11:37 PM 移動
引用:
原帖由 albert111hk 於 2018-12-23 08:33 PM 發表

用一加二回你,上個月上维修换左新电池,部机几好用,連工包料160元正,平sony好多,上次z3换电32O元,不介意国剷机可買,又平华爲多多声,但我主机都係用sony多,因要用nfc,國剷机好多都冇,你要諗下呢点 ...
近幾代Oneplus都有NFC了

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 index3650 於 2019-1-4 11:29 PM 發表

呢個牌子多數外國才有賣,本地電訊好少推介。
OnePlus係中國品牌黎喎!點會多數外國有得買啊?OnePlus係Oppo嘅子公司黎....

引用:
原帖由 平凡嘅貓 於 2019-1-16 06:23 PM 發表

OnePlus係中國品牌黎喎!點會多數外國有得買啊?OnePlus係Oppo嘅子公司黎....
OnePlus、Oppo + Vivo 同屬於 深圳BBK 控股公司旗下品牌。

祖先為中國大陸人的蝗毛呆彎樂於當洋奴 … 終日為奴,終生為僕!除繼續狐假虎威外,還拼命為狗主尋仇覓恨,如痴如醉 … !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 平凡嘅貓 於 2019-1-16 06:23 PM 發表

事實上係國內係無推得咁勁(同ov比差好多)
而且一定要上網訂
而外國出名,主要係班發燒玩家係討論區帶起(事實上ov係外國係經常用youtuber幫手出片sell機)

所以變左外國反而比國內更出名啦

引用:
原帖由 mingjack 於 2019-1-17 09:25 AM 發表

而且一定要上網訂
而外國出名,主要係班發燒玩家係討論區帶起(事實上ov係外國係經常用youtuber幫手出片sell機)

所以變左外國反而比國內更出名啦 ...
我知道啊!外國搶OnePlus仲勁過Apple

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mingjack 於 2019-1-17 09:25 AM 發表

而且一定要上網訂

所以變左外國反而比國內更出名啦 ...
大陸人都唔鍾意用原生Android,係外國人先鐘意

回覆 引用 TOP

外國多,香港少人用d

Nokia 2120

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 卜野太狼 於 2018-12-21 01:25 AM 發表

睇過實貨,config 唔差, 但係 完全冇任何 防水標準?
防水標準係要比錢先有(唔係點得黎部機咁平), 佢有基本既生活防水(唔計浸水)

回覆 引用 TOP

引用:

國內推oppo同vivo多,Oneplus主攻外銷

回覆 引用 TOP

one plus 6開心使用中

大家都係845,同oppo findX真係差幾條街

附件

WhatsApp Image 2019-01-21 at 13.38.33.jpeg(57.05 KB)

2019-1-21 01:40 PM

WhatsApp Image 2019-01-21 at 13.38.33.jpeg

回覆 引用 TOP

我自己用緊oneplus 6 , 老婆就用 5T,佢比我道咗佢升仙,本來佢用開 iPhone ,而家對部5T 愛不釋手。

copy此帖者一世性無能

回覆 引用 TOP

26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。