註冊 登入

用緊IPHONE既你有無諗住轉

本主題由 chairman_palm 於 2018-12-31 12:01 AM 移動
引用:
原帖由 火牛 於 2018-12-29 09:40 PM 發表

眼見只有由iPhone 轉android 後悔 又轉回iPhone 多 我自己試過轉會兩次 最後都頂唔順換返iPhone
講得好啱 我係android轉iPhone,但係iPhone個系統好用好多!我唔會再轉華為android機,始終都係一分錢一分貨!

精選樓盤
引用:
原帖由 無憂狀元 於 2018-12-29 10:12 PM 發表

??

邏輯上有問題? 邊度? 邊句?
問題又無正面回答?:  (想轉係因為個個話正?邊個?點正? ")<--呢度?
你審犯咁審 ,我選擇左答第二位師兄
想轉係因為一萬蚊一部你買唔起?魚旦粉個度已經答左你, 睇唔明? 打得手機多? ...
大家都知你答唔到,都講咗你邏輯、講法有問題,什至令人懷疑動機。

我嗰啲唔係問題,你理解唔到。

你用緊咩iPhone?(你用緊iPhone咩?)

想轉係因為個個話正?邊個?點正?(邊個咁講?那裡講?點解會咁講?有咩動機?)

想轉係因為一萬蚊一部你買唔起?(呢個唔係你問題咩?)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 迷你短裙 於 2018-12-29 10:24 PM 發表

又係一個華為打手 真是垃圾
未必,唔肯定。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無憂狀元 於 2018-12-29 09:39 PM 發表

噢,原來..
我見我有D同事用緊話好快, 又有D YOUTUBER 介紹見到個設計幾吸引, MON又靚, 影相清先心思思,都係5-6000好似
你有無噤入條Link睇㗎?  5-6000你應該唔係講緊Pro版 , 咁條Link既問題就唔關事了......比我揀就情願比多$1600/2600 多D野玩......屏下解鎖,相機像數都大分別, 同非Pro版又無左無線叉電 , OLED Vs LCD........

但Pro版呢?  又有另一個問題喇.....  $5288 VS $9899/ $10799 就差好大截$亦唔多合理.......

$7888 Vs $9899/ $10799 就相對係近少少既比較...... 你話一碗魚蛋粉$50, 一碗魚蛋粉$100 係唔係完全一模一樣先?......興記依家唔知駛唔駛廿蚊碗, 王林記成$40碗 , 何洪記雲吞麵$60碗

其實可能樓主都係真心問,不過喺貿易戰陰影吓呢幾個月係多咗好多唔知咩來歷或者收咗唔知邊度錢嘅人大力唱好華為唱衰蘋果

引用:
原帖由 秒速五厘米 於 2018-12-29 10:42 PM 發表

你有無噤入條Link睇㗎?  5-6000你應該唔係講緊Pro版 , 咁條Link既問題就唔關事了......比我揀就情願比多$1600/2600 多D野玩......屏下解鎖,相機像數都大分別, 同非Pro版又無左無線叉電 , OLED Vs LCD........
但Pro版呢?  又有另一個問題喇.....  $5288 VS $9899/ $1 ...
睇嚟你對魚蛋粉好有研究喎,開正你果瓣咁喎。

引用:
原帖由 姚本輝 於 2018-12-29 10:43 PM 發表

其實可能樓主都係真心問,不過喺貿易戰陰影吓呢幾個月係多咗好多唔知咩來歷或者收咗唔知邊度錢嘅人大力唱好華為唱衰蘋果
其實呢版比打手果啲狂踩蘋果嘅帖淹沒都唔係呢幾個月嘅事啦,起碼都有2-3年歴史架啦,真係可以講話係歴史悠久架。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 i553041 於 2018-12-29 10:44 PM 發表

睇嚟你對魚蛋粉好有研究喎,開正你果瓣咁喎。
何洪記 茶錢加一$80 都唔知落到樓呀整你個制

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秒速五厘米 於 2018-12-29 10:42 PM 發表

但Pro版呢?  又有另一個問題喇.....  $5288 VS $9899/ $1 ...
師兄對傳統香港食物幾有研究👍🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kim617hk 於 2018-12-29 10:34 PM 發表

其實一講錢呢個理由已經可以唔使講落去,用蘋果野一講錢已經冇得講,我部mac買個軟件都話要兩千幾蚊,一講錢仲邊使講過落去,用返pc啦!
蘋果嘢係咁架啦,一直都無平過,但啲打手通常都只會嘈iPhone貴,未見過佢地嘈Mac機貴架!

當見到mate 20係屏幕指紋,隔離部on9 max 重對緊個faces, 真係咩faces 都冇晒

引用:
原帖由 棧道 於 2018-12-29 11:01 PM 發表

當見到mate 20係屏幕指紋,隔離部on9 max 重對緊個faces, 真係咩faces 都冇晒
Mate20有鬼屏下指紋.  20Pro就有, 咁20Pro又整個 Face recognition又有無屎face ?  

定係 Mate20Pro整個FaceRecognition就型既 , iPhone整個FaceID就傻既?  神邏輯........

回覆 引用 TOP

樓主你的標題係「用緊IPHONE既你有無諗住轉 」。

我係用IPhone 喎,照標題咁答姐~咁我轉唔轉關你乜事呢?講完!天氣凍留返啖氣暖肚。

回覆 引用 TOP

因為協同效應冇諗過轉

我其他真係好唔願意同你分開,可以比時間大家冷靜一下嗎?

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。