註冊 登入

香討app係咪又出事?

引用:
原帖由 毒果 於 2019-1-1 08:37 AM 發表

咪傻啦佢一出我就已經用緊。俾左一個禮拜試用期佢,覺得真係又7又廢即刻炒佢魚,轉返android舒服哂
你話你用過iphone,邊個知?怕我笑鳩你無錢買你實話自己用過架!

吃不到的葡萄是酸的,買唔起又唔抵得啲人買得到,咪會產生仇恨心理,入嚟為啲芝麻綠豆嘅嘢去踩下,產生下啲快感囉!踩完之後你妒忌心理得到滿足係咪好high?

回覆 引用 TOP

精選樓盤
我部華為冇事喎

引用:
原帖由 不理性的筍盤 於 2019-1-1 10:19 AM 發表

我部華為冇事喎
其實呢度係iphone版,樓主係問關於ios嘅嘢,關android機咩事?華為幾時轉咗用ios?

引用:
原帖由 i553041 於 2019-1-1 10:21 AM 發表

其實呢度係iphone版,樓主係問關於ios嘅嘢,關android機咩事?華為幾時轉咗用ios?
我係睇香討 即時討論, 睇到呢個post, 冇留意係iphone喎, 咁我可唔可以留言? 2019年第一日, 唔使咁燥嘅 。 你用iphone用到咁燥? 可以試下華為嘅。

引用:
原帖由 不理性的筍盤 於 2019-1-1 10:24 AM 發表

我係睇香討 即時討論, 睇到呢個post, 冇留意係iphone喎, 咁我可唔可以留言? 2019年第一日, 唔使咁燥嘅 。 你用iphone用到咁燥? 可以試下華為嘅。
無燥呀,我唔知原來華為轉咗用ios啫,原來樓主咁清楚講明你都睇唔到,真係唔好意思,唔知你視力有問題嘅添!

引用:
原帖由 i553041 於 2019-1-1 10:30 AM 發表

無燥呀,我唔知原來華為轉咗用ios啫,原來樓主咁清楚講明你都睇唔到,真係唔好意思,唔知你視力有問題嘅添!

樓主冇話唔用i o s無得留言喎, 你係咪閱讀理解有問題?

引用:
原帖由 i553041 於 2018-12-31 10:39 PM 發表

你用手機Safari,入佢個官網,碌落啲,你會見到有個Extension嘅icon,篤入去,然後會彈咗去手機個設定度,叫你安裝個憑證。

裝完憑證之後,唔記得咗使唔使重啟手機,或者重啟一次好啲吧。

跟住喺設定->一般->關於本機->碌到最底->證書信任列表設定->開咗個「Adblock Extension Root Certificate」

開咗呢個之後部手機就真係隔到一個廣告 ...
請教師兄,裝咗兩樣嘢之後個「VPN」係唔係會打開咗?

引用:
原帖由 i553041 於 2018-12-31 10:39 PM 發表

你用手機Safari,入佢個官網,碌落啲,你會見到有個Extension嘅icon,篤入去,然後會彈咗去手機個設定度,叫你安裝個憑證。

裝完憑證之後,唔記得咗使唔使重啟手機,或者重啟一次好啲吧。

跟住喺設定->一般->關於本機->碌到最底->證書信任列表設定->開咗個「Adblock Extension Root Certificate」

開咗呢個之後部手機就真係隔到一個廣告 ...
多謝ching推介,呢個app超好用!

千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

現時持有:
(手機) iPhone 8,Pixel 2,Galaxy S10e
(平板) iPad Mini 5,iPad Pro 12.9"
(電腦) Macbook Pro 13"
準備入手:-
引用:
原帖由 不理性的筍盤 於 2019-1-1 10:47 AM 發表

樓主冇話唔用i o s無得留言喎, 你係咪閱讀理解有問題?
無,有啲人鐘意講廢話都無辦法架,樓主用max,ios 12.1.2,佢問係咪香討個app有問題就梗係講緊ios app架啦,有條友又九唔撘八咁走入嚟撘訕話佢部華為無事,你話呢啲係咪廢話?可以話係答非所問囉。咁當然啦,華為轉咗用ios咁係我唔知啫!

情形就等於,我用香港寬頻,我今日喺屋企上唔到網,咁就喺度發帖問香港寬頻係咪又出事?跟住有條友走入嚟答我用網上行無事!咁呢啲係咪廢話?

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-1-1 11:00 AM 發表

請教師兄,裝咗兩樣嘢之後個「VPN」係唔係會打開咗?
係,個app嘅原理係透過VPN將所有廣告流量導入佢個VPN Server,令到部手機無哂廣告。而且重會慳咗廣告流量。

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2018-12-31 11:42 AM 發表

An 機冇事。
一d事都無

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lafy 於 2019-1-1 11:02 AM 發表

多謝ching推介,呢個app超好用!
我幫幾部手機裝過都無啲咁嘅問題,你confirm真係裝咗個cert?你有重啟手機嗎?

引用:
原帖由 i553041 於 2019-1-1 11:07 AM 發表

係,個app嘅原理係透過VPN將所有廣告流量導入佢個VPN Server,令到部手機無哂廣告。而且重會慳咗廣告流量。
多謝師兄。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 i553041 於 2019-1-1 11:07 AM 發表

多謝你先,但會否有安全風險?

引用:
原帖由 i553041 於 2019-1-1 11:05 AM 發表

無,有啲人鐘意講廢話都無辦法架,樓主用max,ios 12.1.2,佢問係咪香討個app有問題就梗係講緊ios app架啦,有條友又九唔撘八咁走入嚟撘訕話佢部華為無事,你話呢啲係咪廢話?可以話係答非所問囉。咁當然啦,華為轉咗用ios咁係我唔知啫!

情形就等於,我用香港寬頻,我今日喺屋企上唔到網,咁就喺度發帖問香港寬頻係咪又出事?跟住有條友走入嚟答我用網上行無事!咁呢啲係咪廢話? ...
咁點解一個有事, 一個冇?
凡事總有原因. 喺香討app寫得唔好, 定係 i o s 唔好? 係咪ios 蘋果想賺多啲廣告費?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。