註冊 登入

香討app係咪又出事?

引用:
原帖由 東方加加速隊長 於 2019-1-7 09:17 AM 發表

今朝開機連唔到線
已解決,重裝就得(個app問題) ?
唔係掛?我都無事,但我試過VPN係連得上,但load唔到嘢囉,試過一兩次,我熄一熄個VPN重開就得。

精選樓盤
引用:
原帖由 i553041 於 2019-1-7 09:27 AM 發表

唔係掛?我都無事,但我試過VPN係連得上,但load唔到嘢囉,試過一兩次,我熄一熄個VPN重開就得。
之前試過熄一熄,閂機再開機,一樣
(個app自己未連到線)

引用:
原帖由 東方加加速隊長 於 2019-1-7 09:30 AM 發表

之前試過熄一熄,閂機再開機,一樣
(個app自己未連到線)
無事就得啦,唔係經常發生嘅,好似而家我都無事。

回覆 引用 TOP

其實你自己set 左vpn server, 裝套 firewall.. 喺iphone 永遠連返屋企就可以做到相同既野,始終你所有connection 去哂人地度,人地係可以收集到你好多野..

引用:
原帖由 旦野 於 2019-1-7 12:13 PM 發表

其實你自己set 左vpn server, 裝套 firewall.. 喺iphone 永遠連返屋企就可以做到相同既野,始終你所有connection 去哂人地度,人地係可以收集到你好多野..
用咩VPN Server同firewall套件?其實隔iphone廣告我一直都有研究,初時我最想係隔youtube廣告,因為老豆好鐘意用Airplay睇youtube,但youtube啲廣告好煩,佢都成日呻,睇睇下又彈個廣告,睇睇下又彈廣告,作為一個孝順仔,當然想幫老豆解決呢個問題,當時甚至如果香港有youtube red我都唔介意比錢,直至到我搵到而家呢個app,未見過有一個app隔iphone廣告隔得咁乾淨。而家老豆睇youtube一個廣告都無佢都唔知幾開心。

你所講嘅,裝firewall,我都試過。你要隔廣告server(s)嘅domain,即係你要有個list,將廣告server嘅domain入哂落個list度,匯入firewall嘅rules,網上當然有好多呢啲list,的確係有啲效果,廣告少咗,但只係少咗,唔係隔得乾淨。而且廣告server嘅domain成日轉,成日update,根本都無辦法隔乾淨啲廣告,尤其係youtube,最簡單,喺Linux 裝過pihole,將上網DNS改成自己屋企個IP,裝咗youtube廣告嘅block list啲廣告都只係少咗,仍然都係時不時會彈個廣告出嚟。

請提供有咩vpn + firewall可以好似而家呢個app咁block到一個廣告都無嘅,我即刻set,而且好樂意出帖分享安裝步驟!

我係要一個廣告都無而唔係只係少咗啲廣告!

引用:
原帖由 i553041 於 2019-1-7 12:39 PM 發表

用咩VPN Server同firewall套件?其實隔iphone廣告我一直都有研究,初時我最想係隔youtube廣告,因為老豆好鐘意用Airplay睇youtube,但youtube啲廣告好煩,佢都成日呻,睇睇下又彈個廣告,睇睇下又彈廣告,作為一個孝順仔,當然想幫老豆解決呢個問題,當時甚至如果香港有youtube red我都唔介意比錢,直至到我搵到而家呢個app,未見過有一個app隔iphon ...
我自己就用 m 記 forfront tmg.. domain list 就上網自己搵.. 但有冇你個app 隔得咁清就唔知.. 但好多app 既full page, banner 廣告都消失哂..

引用:
原帖由 旦野 於 2019-1-7 02:55 PM 發表

我自己就用 m 記 forfront tmg.. domain list 就上網自己搵.. 但有冇你個app 隔得咁清就唔知.. 但好多app 既full page, banner 廣告都消失哂..
你呢個方案,隔得清youtube廣告嗎?唔係質疑同挑機,只係想問問,最想就係隔哂youtube啲廣告,以前試過好多隔廣告app、自己起server都係隔唔乾淨,唔講其他app,剩係youtube都會間唔中彈個廣告出來。

係我而家用緊呢個app先隔到youtube一個廣告都無。

引用:
原帖由 i553041 於 2019-1-7 03:41 PM 發表

你呢個方案,隔得清youtube廣告嗎?唔係質疑同挑機,只係想問問,最想就係隔哂youtube啲廣告,以前試過好多隔廣告app、自己起server都係隔唔乾淨,唔講其他app,剩係youtube都會間唔中彈個廣告出來。

係我而家用緊呢個app先隔到youtube一個廣告都無。 ...
你咁講我睇youtube 又好似真係唔覺有廣告..啱試左睇三四條片.. 冇彈出來

回覆 引用 TOP

想問Android 有冇喲一樣Apps ?

引用:
原帖由 東方加加速隊長 於 2019-1-9 09:32 PM 發表

想問Android 有冇喲一樣Apps ?
果個app嘅android版隔唔到?定隔得唔乾淨?

回覆 引用 TOP

想問吓android 有冇呢個app?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 i553041 於 2018-12-31 01:22 PM 發表

裝咗呢個app之後,我已經無再喺我部iphone見到任何廣告,一個都無,裝咗4個月幫我隔咗差唔多成2萬個廣告,唔止香討,youtube、蘋果動、芝麻來電、總之有廣告嘅app啲廣告都同我拜拜咗,香討廣告喺我部手機已經收咗皮!

所以我香討個app好正常。

...
非常有用,多謝曬🙏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 i553041 於 2018-12-31 01:22 PM 發表

裝咗呢個app之後,我已經無再喺我部iphone見到任何廣告,一個都無,裝咗4個月幫我隔咗差唔多成2萬個廣告,唔止香討,youtube、蘋果動、芝麻來電、總之有廣告嘅app啲廣告都同我拜拜咗,香討廣告喺我部手機已經收咗皮!

...
真係幾有用👍唔該哂師兄🙏

回覆 引用 TOP

引用:

...
Thx, 全名是?

再見了.........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 i553041 於 2018-12-31 04:47 PM 發表

香討好似block咗呢個app嘅名,顯示唔到的,你喺我頭先張圖片度會見到個名,喺google search下就會搵到架啦,未見過一個app隔iphone廣告會隔得咁徹底,呢個app真係正到暈! ...
App Store有冇?

再見了.........
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。