註冊 登入

[其他] 比較iOS、Android(內地禁止翻牆,手機版發文減少)

比較iOS、Android(內地禁止翻牆,手機版發文減少) E-mail 此主題給朋友

請大家理性討論,雖然因爲內地禁止翻牆,手機版發文減少。

https://hk.news.yahoo.com

精選樓盤
引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-1-7 07:15 AM 發表

請大家理性討論,雖然因爲內地禁止翻牆,手機版發文減少。
https://hk.news.yahoo.com/%E5%BB%A3%E5%B7%9E%E7%94%B7-%E7%BF%BB%E7%89%86-%E8%A2%AB%E9%80%AE-%E5%A4%A7%E9%99%B8%E7%B6%B2%E5%8F%8B%E5%9A%87%E6%AD%BB%E4%BA%86-001107785.html? ...
ios=封閉監倉,對外要經獄長,
android=自由世界,方便直接.

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-8 02:46 AM 發表

ios=封閉監倉,對外要經獄長,
android=自由世界,方便直接.
iOS封閉=把關檢查=相對安全
Android開放=自由出入=相對危險

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-1-8 06:48 AM 發表

iOS封閉=把關檢查=相對安全
Android開放=自由出入=相對危險
住監倉唔一定安全,在自由世界唔一定危險

回覆 引用 TOP

同意,所以我講Android因爲開放所以「相對危險」。

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-1-8 06:07 PM 發表

同意,所以我講Android因爲開放所以「相對危險」。
暱響監倉,到最後就係與世界脫節,咩都唔識

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-9 10:47 AM 發表

暱響監倉,到最後就係與世界脫節,咩都唔識
事實上係萍果帶領潮流,自由世界跟隨監倉改變。

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-1-9 12:41 PM 發表

事實上係萍果帶領潮流,自由世界跟隨監倉改變。
潮流只有廢青先會適用

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-9 06:18 PM 發表

潮流只有廢青先會適用
咩都唔識、唔識尊重其他人連癈青都不如。

雲端運算、虛擬貨幣等等都係潮流一部分。

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-1-9 07:30 PM 發表

雲端應用,虛擬貨幣應用,叫趨勢。

潮流只係適用於未成年既小朋友!
中輻射毒唔知,比人揾笨7唔知,比人歧視唔知,細路仔玩緊呢家野咩?

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-1-9 07:30 PM 發表

你同個白痴看更勞氣
佢得部垃圾Note 9扮三星高層

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-9 07:36 PM 發表

雲端應用,虛擬貨幣應用,叫趨勢。

潮流只係適用於未成年既小朋友!
中輻射毒唔知,比人揾笨7唔知,比人歧視唔知,細路仔玩緊呢家野咩?
你柒就用三星
Apple系有$人用
三星狗一世做窮L

引用:
原帖由 聾少 於 2019-1-9 07:51 PM 發表

你柒就用三星
Apple系有$人用
三星狗一世做窮L
搵錢人用三星,洗錢人用蘋果

引用:
原帖由 finalcountdown 於 2019-1-9 07:53 PM 發表

搵錢人用三星,洗錢人用蘋果
三星大勢已去。搵到錢啲人先洗錢消費,買iPhone,你得咩?不如講比大家知你每月收入。

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-1-9 08:57 PM 發表

三星大勢已去。搵到錢啲人先洗錢消費,買iPhone,你得咩?不如講比大家知你每月收入。
快D洗老豆老母錢買蘋果啦,洗錢人

25 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。