註冊 登入

【玩3鏡頭?】iPhone 2019 曝光

【玩3鏡頭?】iPhone 2019 曝光 E-mail 此主題給朋友

iPhone 2019 如果要維持高價策略,真係要睇下蘋果有冇突破賣點交出嚟。

http://www.mobilemagazinehk.com

iPhone 2019 曝光:三鏡頭排位好醜

上年 Apple 旗艦 iPhone XS/XS Max 的銷情不甚理想,而 Tim Cook 就將責任歸咎於電池更換方案減低用戶升級手機的意欲!當然除了這問題外,2018年所推出的 iPhone 賣點不足也是其中一個因素,如今 Onleaks 就曝光了 iPhone 2019 的 Auto CAD 圖!

從圖可看到 iPhone 2019 採用四鏡頭設計,排列的方式有點不規則,第一排有兩個鏡頭,第二排則有閃光燈加上兩個鏡頭,可能你會覺得這張圖造假,但筆者必然提提你爆料者為 Onleaks,在2018年他一共曝光了34款設備,其中共有23項屬完全準確。

無可否認四鏡頭手機對拍攝效能上有著極大的影響,可預期它的拍攝效能會有更顯注的進步,但若果真的以這樣的外觀發售,你又會否入手呢?

千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

現時持有:
(手機) iPhone 8,Pixel 2,Galaxy Note 9
(平板) iPad Pro 11",iPad Pro 12.9"
(電腦) Macbook Pro 13"
準備入手:-
精選樓盤
其實部xs無左M額,價錢唔好咁進取,已經大把人要

咁吾對稱的鏡頭排列
吾知sj果時會吾會過關...
仲有堅持瀏海設計吾知咩心態
黎緊好似用打孔mon
由先驅者變做跟尾咁...
係咩亦即係否定左堅左幾年的瀏海
除左ios之外iphone 仲有咩優點可以貴其他智能手機成倍

iphone mate 20

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 okpak 於 2019-1-7 12:38 PM 發表

咁吾對稱的鏡頭排列
吾知sj果時會吾會過關...
仲有堅持瀏海設計吾知咩心態
黎緊好似用打孔mon
由先驅者變做跟尾咁...
係咩亦即係否定左堅左幾年的瀏海
除左ios之外iphone 仲有咩優點可以貴其他智能手機成倍 ...
留左樣野粒u分數咁多年都係一直領先!

引用:
原帖由 jie 於 2019-1-7 11:32 AM 發表

就算有 M 額,只要賣返以前 iPhone 4 or 5 嗰陣嘅價都一樣大賣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JacobWKL 於 2019-1-7 12:55 PM 發表

留左樣野粒u分數咁多年都係一直領先!
如果粒U快左
另你load 一樣野由2秒變1秒
係快左100%
但實際應用上係無咩意義...
如果勉強講打機方面仲有優勢gei...

我唔係果米都一定入手!

回覆 引用 TOP

好靚呀

回覆 引用 TOP

其實我覺得2鏡已經係盡左, 再多鏡頭部電話只可以話怪... 

送俾我都唔要

回覆 引用 TOP

抄華為?仲抄得好山寨好樣衰

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jie 於 2019-1-7 11:32 AM 發表

冇錯,頂M額唔順

咁簡單就唔係蘋果啦!

回覆 引用 TOP

用家係要求iphone創新,唔係抄

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。