註冊 登入

[新資訊或文章轉帖] 用iPad 火牛 叉iPhone XR有後遺症嗎?

引用:
原帖由 Michelle1785 於 2019-1-10 10:38 PM 發表

急叉,手機電池快衰老
其實一路叉一路用先係最傷電,例如打機上網導致高溫關係。你用快充反而可以將一路充一路用既情況減少。

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 iou008 於 2019-1-10 11:25 PM 發表

急?其實是否真的咁兒戲呢(今時今日啲電)
蘋果手機電池是中國製造

引用:
原帖由 Michelle1785 於 2019-1-12 05:32 PM 發表

蘋果手機電池是中國製造
人哋有QC嘅,相對其他廠蘋果嘅QC係俾人做得好

保養期末過之前,攞部機反去換電

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iou008 於 2019-1-12 05:53 PM 發表

人哋有QC嘅,相對其他廠蘋果嘅QC係俾人做得好
始終,使用原配火牛比較安全!

使用 ipad 火牛充手機電池,實在太危險!

引用:
原帖由 Michelle1785 於 2019-1-12 10:37 PM 發表

始終,使用原配火牛比較安全!

使用 ipad 火牛充手機電池,實在太危險!
其實講緊火牛係快充依家好多都講緊依個問題,點解今次X R仲係跟緊普通嘅慢牛,所以基本理論上係不存在安全問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前期回收的希望 於 2019-1-10 10:44 PM 發表

仲有人問啲咁戇居嘅問題嘅
蘋果用家

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前期回收的希望 於 10-1-2019 22:44 發表

仲有人問啲咁戇居嘅問題嘅
實不相瞞,就係戇居先上來問,同樣,仲會有人戇居來答呢個問題,咁樣答,你會吾會感到戇居左啲?

引用:
原帖由 kwan3 於 2019-1-14 02:15 AM 發表

實不相瞞,就係戇居先上來問,同樣,仲會有人戇居來答呢個問題,咁樣答,你會吾會感到戇居左啲?
條問題係你問嘅我點會覺得戇居

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 11-1-2019 19:04 發表

咁又奇怪,用得成萬銀部 iPhone , 蘋果唔係應該提供最合用嘅火牛架咩?點解仲要人晒幾十蚊買個2A牛呢?如果佢諗住反正大家都一早買左,咁就不如環保d索性唔跟火牛製造少件垃圾啦 ...
同意。
索性吾跟牛仲好,扣返起價錢(即減左差價),再引導消費者自己去買「大啲」嘅牛仲好啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秒速五厘米 於 10-1-2019 02:28 發表

XR 多 8Plus 二百幾個 mAh , 你睇上面8 Plus個表都差唔多
假設你幅圖是正確的話,咁用10W以上既牛都吾係快好多,叉滿都要110~130分鐘。🤔🤔

回覆 引用 TOP

41 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。