註冊 登入

Airpods 維修? 有冇師兄試過

Airpods 維修? 有冇師兄試過 E-mail 此主題給朋友

我應該算系第一輪airpods 用
17年1月已經用緊
所以用到舊電虧得太犀利......工作關係 每日幾乎用14-5個鐘
之前系keep到5-6個鐘 宜家2個鐘都唔得了
所以想問下有冇師兄拎過去apple store整?
有冇可能換電? 定系焗買全新?

精選樓盤
引用:
原帖由 luzhian 於 2019-1-10 12:07 PM 發表

17年1月已經用緊
所以用到舊電虧得太犀利......工作關係 每日幾乎用14-5個鐘
有冇可能換電? 定系焗買全新? ...
https://support.apple.com/zh-hk/airpods/repair/service

引用:
原帖由 秒速五厘米 於 2019-1-10 12:13 PM 發表

https://support.apple.com/zh-hk/airpods/repair/service

想請問換電池每個$388, 是否一對$388×2

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-1-10 12:32 PM 發表

想請問換電池每個$388, 是否一對$388×2
實不相瞞,我係無用Airpods , 我覺得可能會係一對 $388x2 ???    正確資訊問返Apple比較好   

引用:
原帖由 秒速五厘米 於 2019-1-10 01:02 PM 發表

實不相瞞,我係無用Airpods , 我覺得可能會係一對 $388x2 ???    正確資訊問返Apple比較好   
我估係每隻$388,我冇整過不過試過遺失一隻補買$548

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秒速五厘米 於 2019-1-10 01:02 PM 發表

實不相瞞,我係無用Airpods , 我覺得可能會係一對 $388x2 ??? 正確資訊問返Apple比較好
首先多謝你嘅回答先,本人估計咁細微嘅電池要換$388×2 吾貴,或者今年輪到換airpods電池都有優惠呢,希望到時吾使用bot先預到約,walkin搞掂.

對airpods 好有興趣  想順便借呢度問問 除了因為是無線耳咪而比傳統有線的方便外 請問airpods 同一般有線聽筒有咩分別?(其實係唔係即係藍牙耳機?

仲有最重要係 非iphone 手機也有類似唔同叫法的無線耳筒嗎? 如果只是蘋果獨有  那airpods 就係我換機繼續用iphone 的另一個理由了   謝謝

Since 2000 - 北京 鄭州 洛陽 開封 大連 瀋陽 長春 吉林 哈爾濱 齊齊哈爾 青島 濟南 濰坊 淄博 曲阜 台北 台中 高雄 太原 大同 臨汾 西安 延安 榆林 上海  南京  石家莊 保定 天津  唐山 張家口 宣化 呼和浩特 包頭 海拉爾 滿洲里 成都 福州 汶川 九寨溝
引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-1-10 01:14 PM 發表

首先多謝你嘅回答先,本人估計咁細微嘅電池要換$388×2 吾貴,或者今年輪到換airpods電池都有優惠呢,希望到時吾使用bot先預到約,walkin搞掂.
不客氣 , 你留意返樓主17年1月到現在 , 兩年每日用十四/五小時 , 我隨便估一般用家約三年多...... 老實耳機用兩三年我可能會選擇買過新喇,始終耳仔都有..........

引用:
原帖由 省委書記3 於 2019-1-10 01:23 PM 發表

對airpods 好有興趣  想順便借呢度問問 除了因為是無線耳咪而比傳統有線的方便外 請問airpods 同一般有線聽筒有咩分別?

仲有最重要係 非iphone 手機也有類似唔同叫法的無線耳筒嗎? 如果只是蘋果獨有  那airpods 就係我換機繼續用iphone 的另一個理由了 謝謝 ...
放心, 藍牙不是蘋果開發,所以很自由使用的.

引用:
原帖由 秒速五厘米 於 2019-1-10 01:28 PM 發表

不客氣 , 你留意返樓主17年1月到現在 , 兩年每日用十四/五小時 , 我隨便估一般用家約三年多...... 老實耳機用兩三年我可能會選擇買過新喇,始終耳仔都有.......... ...
樓主等吾到airpods 2, 咁環保啲換電池都好架,反正吾貴.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-1-10 01:31 PM 發表

多謝回复 那就是說其他非蘋果的其實另外買個藍牙耳筒也是和Airpod一模一樣的效果? 我連藍牙聽筒都未用過 哎 哈哈

Since 2000 - 北京 鄭州 洛陽 開封 大連 瀋陽 長春 吉林 哈爾濱 齊齊哈爾 青島 濟南 濰坊 淄博 曲阜 台北 台中 高雄 太原 大同 臨汾 西安 延安 榆林 上海  南京  石家莊 保定 天津  唐山 張家口 宣化 呼和浩特 包頭 海拉爾 滿洲里 成都 福州 汶川 九寨溝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-1-10 01:31 PM 發表

師兄,啱一半,任何公司都可以限制配件使用。用藍牙技術唔等於所有配件都連到。

引用:
原帖由 luzhian 於 2019-1-10 12:07 PM 發表

17年1月已經用緊
有冇可能換電? 定系焗買全新? ...
我估計蘋果係比隻新嘅你,因為ifixit都話泊AirPod係0%維修

一日用14/5個鐘藍芽 唔系咒你 我諗你順便check 埋個頭穩陣d  買個安心

引用:
原帖由 jokerM 於 2019-1-10 01:41 PM 發表

師兄,啱一半,任何公司都可以限制配件使用。用藍牙技術唔等於所有配件都連到。
無錯, 不過限制多也有被人告嘅回响.

31 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。