[疑問] samsung pay 依家都係唔支援 銀聯卡.....

samsung pay 依家都係唔支援 銀聯卡..... E-mail 此主題給朋友

想加銀聯卡入 samsung pay 佢話唔支援, 有無咁X呀?

熱賣及精選
我都想加,尤其係tap&go……
其實係samsung不支援銀聯?定係銀聯不支援samsung?

回覆 引用 TOP

呢度有條友幾鬼賤,唔比我係d機種集中討論區post留言,我對三星產品有意見,有乜問題先? 淨係可以讚? 呢度北韓呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JLV1818 於 2019-1-10 07:17 PM 發表

想加銀聯卡入 samsung pay 佢話唔支援, 有無咁X呀?
手機支付跟本全球(唔計中國)得apple pay 先支援銀聯卡

android 要支援銀聯卡只有大陸果啲pay 先有
而samsung pay(china) 都支援銀聯卡
香港個samsung pay獨立唔計落china

全球首張8TB光碟

引用:
原帖由 銀河網 於 2019-1-12 03:11 PM 發表

手機支付跟本全球(唔計中國)得apple pay 先支援銀聯卡

香港個samsung pay獨立唔計落china ...
果然有 一國兩制

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 銀河網 於 2019-1-12 03:11 PM 發表

香港個samsung pay獨立唔計落china ...
都好似淨係中銀先得。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
引用:
原帖由 JLV1818 於 2019-1-10 07:17 PM 發表

晒鬼氣啦,X聯都唔志在香港市場啦,個雲閃付,搞咗幾年,影都冇,但奇怪,成日響香港賣廣告,但原來個apps唔支持香港X聯卡。
三叔pay又係曲高和寡,支持太少銀行,有心做,就做大佢啦,支持全港銀行卡或全港銀行嘅銀聯卡。
不過自從XPS之後,都好似未有嘢可以統一支持全港銀行卡。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
引用:
原帖由 東方紅 於 2019-1-12 04:31 PM 發表

晒鬼氣啦,X聯都唔志在香港市場啦,個雲閃付,搞咗幾年,影都冇,但奇怪,成日響香港賣廣告,但原來個apps唔支持香港X聯卡。
三叔pay又係曲高和寡,支持太少銀行,有心做,就做大佢啦,支持全港銀行卡或全港銀行嘅銀聯卡。
不過自從XPS之後,都好似未有嘢可以統一支持全港銀行卡。 ...
對,如果唔係現在買note 9用Samsung pay有$400 扣減,我都唔會用!
近期都用alipay,  多著數。(當然如果將來無著數,都會即停)

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-1-12 04:29 PM 發表

都好似淨係中銀先得。
恒生、滙豐 都OK

全球首張8TB光碟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JLV1818 於 2019-1-12 04:36 PM 發表

對,如果唔係現在買note 9用Samsung pay有$400 扣減,我都唔會用!
近期都用alipay,  多著數。(當然如果將來無著數,都會即停)
阿里pay都縮水啦,而家得$3。
不過,交通方面用三叔pay個發達通算係唔錯嘅。我而家都用佢自己用轉數快過戶,唔使去增值。

回覆 引用 TOP

鍾意用就用,唔鍾意用就唔好裝囉, 乜做生意一定要預埋你咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-1-12 04:31 PM 發表

不過自從XPS之後,都好似未有嘢可以統一支持全港銀行卡。 ...
香港用到雲閃喎

引用:
原帖由 woodywalker 於 2019-1-13 01:49 PM 發表

香港用到雲閃喎
唔知哦,但我每次響google play度想download時,個個都話唔支持香港銀聯卡嘅喎。
係用到,好似七仔都有添,但係香港銀聯卡好似係不加唔到入去架。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-1-12 16:31 發表

要特定的銀聯credit card才支援閃付,而雲閃付第一次綁定必須是香港的credit card。若先綁定大陸銀行的銀聯卡,便定義咗為境外,綁不到香港的卡。

引用:
原帖由 gradius44 於 2019-2-11 09:13 AM 發表

要特定的銀聯credit card才支援閃付,而雲閃付第一次綁定必須是香港的credit card。若先綁定大陸銀行的銀聯卡,便定義咗為境外,綁不到香港的卡。
其實佢講咗幾年,好似想話將香港所有銀聯卡,即係差不多全港的提款卡,搞雲閃付,但搞搞下,冇晒聲氣。

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。