註冊 登入

【支援廣東話】HomePod 即日香港上市

【支援廣東話】HomePod 即日香港上市 E-mail 此主題給朋友

等咗咁耐,HomePod終於響香港開賣,大家有冇興趣入手?

https://www.newmobilelife.com/20 ... d-coming-jan182019/

HomePod 將於 1 月 18 日正式在香港及中國發售!

蘋果終於宣佈 HomePod 將於 2019 年 1 月 18 日在香港及中國區開售,將會有白色及太空灰版本。香港區售價為 HK$2,799,而中國是人民幣 2,799 。Apple 在官方新聞稿指出,HomePod 可對應大系列常用的音樂 Apps,包括 Apple Music、KKBox、Spotify、JOOX,用戶可透過 AirPlay 來投放到 HomePod 播放你喜歡的音樂。

透過 Siri Shortcuts,可透過 HomePod 語音控制家中的 HomeKit 產品,例如 Hey Siri, Good Morning 便會開啟燈、分享天氣、播放喜歡的音樂。雖然暫時未有台灣區開售時間,但估計也很快會推出了。

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 161

1. 會買
2. 不會買
3. 路過
屋企已經有幾個藍芽喇叭,咪攪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Appman 於 2019-1-19 10:00 AM 發表

琴晚玩左幾分鐘,Setup超容易,插電後用部iphone㩒幾下就搞掂。
聲音我無乜要求,我最想用個智能家居。
我個仔同女係咁喂siri,我相信哩排siri會忙過工人姐姐🤣 ...
白痴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Appman 於 2019-1-19 10:00 AM 發表

琴晚玩左幾分鐘,Setup超容易,插電後用部iphone㩒幾下就搞掂。
聲音我無乜要求,我最想用個智能家居。
我個仔同女係咁喂siri,我相信哩排siri會忙過工人姐姐🤣 ...
用智能家居,你知點接駁嗎

引用:
原帖由 tailam123456 於 2019-1-23 11:14 AM 發表

用HomeKit

千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

現時持有:
(手機) iPhone 8,Pixel 2,Galaxy S10+
(平板) iPad Pro 11",iPad Pro 12.9"
(電腦) Macbook Pro 13"
準備入手:-

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tailam123456 於 2019-1-23 11:14 AM 發表

師兄,我真係唔知!求指教?

引用:
原帖由 Appman 於 2019-1-23 01:57 PM 發表

師兄,我真係唔知!求指教?
香港根本冇用,外國人地間屋成萬尺就有用啦

回覆 引用 TOP

靜系用簡單智能家居使鳩買佢,小米都做到

引用:
原帖由 tailam123456 於 2019-1-23 05:57 PM 發表

啊,完全明白,多謝指教!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tailam123456 於 2019-1-23 05:57 PM 發表

其實9百幾蚊買部小米手機,都做到 iPhone 做嘅野架

回覆 引用 TOP

昨天 apple shop 試了,聲音好曚下,作為藍芽喇叭不能接受,個人喜歡乾淨清透聲音

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
引用:
原帖由 1968HK 於 2019-1-24 02:05 PM 發表

昨天 apple shop 試了,聲音好曚下,作為藍芽喇叭不能接受,個人喜歡乾淨清透聲音
我想試一對homepod 既效果

回覆 引用 TOP

我有兩個,一起用低音勁好多,因為反射式的聲比傳統的不同,要時間習慣吓。

想問有冇ching買咗兩個HomePod?效果如何?

現時持有:
(手機) iPhone 8,Pixel 2,Galaxy S10+
(平板) iPad Pro 11",iPad Pro 12.9"

回覆 引用 TOP

終於決定入手HomePod,買埋Apple Care

現時持有:
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。