• 瀏覽: 3,396
  • 回覆: 37
Note 9 有冇方法做到似華為機在機頂顯示wifi 速度?

Thanks !

熱賣及精選
引用:
原帖由 tmccpmtch 於 2019-1-18 01:48 PM 發表

Note 9 有冇方法做到似華為機在機頂顯示wifi 速度?

Thanks !
內置沒有呢個功能 如想要就要下載第三方app

引用:
原帖由 『康少』 於 2019-1-18 01:54 PM 發表

內置沒有呢個功能 如想要就要下載第三方app
咩app做到?

引用:
原帖由 tmccpmtch 於 2019-1-18 02:03 PM 發表

咩app做到?
Google Play 有幾個

引用:
原帖由 tmccpmtch 於 2019-1-18 01:48 PM 發表

Thanks !
國行 Note9 先得,港版唔得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 平凡嘅貓 於 2019-1-19 08:24 PM 發表

Google Play 有幾個
我試了好幾個,都係無原生的好用(之前我在華為android7.0和以上的機用過)

自己啱哂、他人出錯、自已都死、萬事小心、出入平安、長踩長有!

~~~~人人毒我、我毒人人~~~~

回覆 引用 TOP

個人覺得這個功能,未必一定需要。
家裏的wifi通常一定暢順
在外的wifi ,撳三兩下長唔暢順,都不會再上

引用:

Thanks !
我用緊呢個,唔錯。

https://play.google.com/store/ap ... et.speed.meter.lite

引用:

Thanks !
想用官方網速,可以刷大陸版,不破保的,用到不滿意又可以刷回港版

附件

截图_200119-115614_Settings.png(131.09 KB)

2019-1-20 12:02 PM

引用:
原帖由 死P仔 於 2019-1-20 11:32 AM 發表

我用緊呢個,唔錯。

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.internet.speed.meter.lite
師兄我都係用緊呢個,都可以

回覆 引用 TOP

I am wondering what value this function has added.

回覆 引用 TOP

冇乜需要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kin201303 於 2019-1-20 12:00 PM 發表

想用官方網速,可以刷大陸版,不破保的,用到不滿意又可以刷回港版
內有GOOGLE?

引用:
原帖由 死P仔 於 2019-1-20 07:09 PM 發表

內有GOOGLE?
ANDROID 7.0已經全部有,商店就要自己下載

回覆 引用 TOP

有咩用?測速?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]