註冊 登入

2M上網

2M上網 E-mail 此主題給朋友

中移动2M$88任上,有冇ching用緊?好嗎?平時只看动新闻,facebook.whatapps

精選樓盤
引用:
原帖由 樓上外圍的手背 於 2019-2-6 08:31 AM 發表

中移动2M$88任上,有冇ching用緊?好嗎?平時只看动新闻,facebook.whatapps
如果靜係WhatsApp.Facebook基本夠用

引用:
原帖由 twotwotwohihi 於 2019-2-6 09:03 AM 發表

动新闻和YouTube 也可?

引用:
原帖由 樓上外圍的手背 於 6-2-2019 09:05 發表

唔好有太大期望囉⋯⋯

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓上外圍的手背 於 2019-2-6 09:05 AM 發表

720p youtbe和動新聞都好流暢
大前提要收得好

回覆 引用 TOP

其實 2M 速度收 $88 ,算平嗎?
Kabayan更平而且更快。不是嗎?

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2019-2-6 09:40 PM 發表

怎玩法?

引用:
原帖由 樓上外圍的手背 於 2019-2-7 01:00 AM 發表

怎玩法?
呢度有篇舊文。唔知係咪最 update :

CMHK Kabayan 卡巴仁新玩法!$55 高速 4G 無限上網
https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/3148/208641/1/

首 15GB 3.6Mbps,之後 2Mbps 無限上網

附件

2019-2-7 01:03 AM

而家中移動仲有冇室內收得差嘅問題??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2019-2-7 01:03 AM 發表

呢度有篇舊文。唔知係咪最 update :

CMHK Kabayan 卡巴仁新玩法!$55 高速 4G 無限上網
https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/3148/208641/1/

首 15GB 3.6Mbps,之後 2Mbps 無限上網 ...
CSL菲律賓?工人卡好用嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2019-2-6 09:40 PM 發表

只係頭15GB有優勢
過咗15GB跟上台速度一樣為2M
另外,上台plan可以用volte和vowifi,kabayan係取代唔到呢點

引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2019-2-7 09:10 AM 發表

只係頭15GB有優勢
過咗15GB跟上台速度一樣為2M
另外,上台plan可以用volte和vowifi,kabayan係取代唔到呢點
優勢唔止頭15GB速度,仲有價錢同免簽約。用落覺得唔啱,可以隨時走。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 twotwotwohihi 於 2019-2-6 09:03 AM 發表

認同

回覆 引用 TOP

之前有人話數碼通2m睇到720p youtube
真係全2m,唔知cmhk係咪

引用:
原帖由 paklam.c 於 2019-2-8 12:25 PM 發表

之前有人話數碼通2m睇到720p youtube
真係全2m,唔知cmhk係咪
最好有C兄提供短片就好呀!

31 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。