註冊 登入

用左8年中移動5月到期,可唔可以話轉去儲值卡,過一排再上返月費計劃,咁樣可以省18蚊行政費嗎?

用左8年中移動5月到期,可唔可以話轉去儲值卡,過一排再上返月費計劃,咁樣可以省18蚊行政費嗎? E-mail 此主題給朋友

舊客戶完全冇優惠但用左咁耐又唔想轉台,現在用緊216元12G。

精選樓盤
引用:
原帖由 此一時彼一時 於 2019-2-6 05:18 PM 發表

舊客戶完全冇優惠但用左咁耐又唔想轉台,現在用緊216元12G。
可以,大概等6-7日就得,而且價錢平好多

請問轉用儲值卡時,知否 供應商還會否再留有客戶資料?
因為日後都是客戶自己充值

若果先是用CMHK的月費計劃,然後轉了用儲值卡
當日後該號碼攞去其他供應商上台,那麼還需要"卡主"確認嘛?
即是否好似一些無登記SIM卡上台的做法?
因有個號碼想留給家人日後用
請指教,謝謝

引用:
原帖由 billion288 於 7-2-2019 03:18 發表

請問轉用儲值卡時,知否 供應商還會否再留有客戶資料?
因為日後都是客戶自己充值

若果先是用CMHK的月費計劃,然後轉了用儲值卡
當日後該號碼攞去其他供應商上台,那麼還需要"卡主"確認嘛?
即是否好似一些無登記SIM卡上台的做法?
因有個號碼想留給家人日後用
請指教,謝謝 ...
轉咗儲值卡後,因為唔駛登記使用年資料,所以之後要上台就只需拎卡主證明書去辦手續就可以,唔駛搞轉名的

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 twotwotwohihi 於 2019-2-7 01:32 AM 發表

可以,大概等6-7日就得,而且價錢平好多
🙏

回覆 引用 TOP

儲值卡卡主證明係認卡唔應人, 無需身份證明。
所以轉去儲值卡之後要好好保管大卡。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 此一時彼一時 於 2019-2-6 05:18 PM 發表

點解唔考慮有網絡商租用中移動網絡?都係160/12GB,190/20GB

引用:
原帖由 家中邊緣的裙 於 2019-2-7 11:10 PM 發表

點解唔考慮有網絡商租用中移動網絡?都係160/12GB,190/20GB
我知道你講邊間,到4月份才考慮一下。🙏

引用:
原帖由 此一時彼一時 於 2019-2-8 07:32 AM 發表

我知道你講邊間,到4月份才考慮一下。🙏
電訊商通常新年後就加價,因為準備年結結數,你見出面都話某某計劃都冇左,你可以等到4月既,不過可能到時冇埋呢個價錢呢,電訊市場話變就變,兩三個月後都唔知變成點lu

回覆 引用 TOP

我兩個號碼3月都到期要續約,我仲有一個號碼想轉持有人,唔知有無人幫佢手?

引用:

一於攪攪佢,我3月到期,貴過你添,實在對舊客太差了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Hatake 於 2019-2-8 06:00 PM 發表

我兩個號碼3月都到期要續約,我仲有一個號碼想轉持有人,唔知有無人幫佢手?
想轉名,最簡單方法是先轉去儲值卡,由新卡主自己搞。

回覆 引用 TOP

引用:

咁如果打上去續約,能否以$188俾到20GB+FUP你先?

引用:
原帖由 Cool.com 於 2019-2-9 10:56 PM 發表

咁如果打上去續約,能否以$188俾到20GB+FUP你先?
我原本用好舊既平plan,$98 500mb 中港數據,今年10月至約滿。早兩個月打上去問轉大灣區都要我照正價無得免$18。今次竟然用 APP 都轉到 $188+20GB+FUP+2GB大灣數據免$18行政費。即轉,下期帳單開始生效。
我朋友用貴 plan,入APP祇可㨂升級大中華個貴Plan。

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。