註冊 登入

轉載 - [ 用4年才換 ]!iPhone 換機周期拉長!蘋果心痛!

越來越重仲要m字額...又貴又冇特別

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-2-10 02:27 PM 發表

相比各Android手機廠商透過不更新、不升級、不支援,不斷迫人換機,萍果比較有良心。
出好嘢根本吾使迫,自願升級,來來去去都係咁,仲越賣越貴,邊有動力換,對嗎?

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-2-10 10:28 PM 發表

出好嘢根本吾使迫,自願升級,來來去去都係咁,仲越賣越貴,邊有動力換,對嗎?
所以各Android手機廠商透過不更新、不升級、不支援,不斷迫人換機,萍果比較有良心,不斷更新支援。

貴呀嘛.....

回覆 引用 TOP

鬼叫蘋果個IOS咁穩定咩,用3-4年基本上只係電池有問題,如果蘋果換電唔貴,加上佢呢幾年都無乜新野,一部用3年跟本上無乜問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 japan2064 於 2019-2-10 03:25 PM 發表

一部手機可以有乜新意可言?最重要係現在apple貪得無厭至真、當正用家係水魚至真。不過用了10年apple想轉都無法返轉頭了
Iphone 未出之前,個個都係咁講
我仲記得iphone出之前我諗緊買咩手機

引用:
原帖由 CHS1 於 2019-2-10 05:21 PM 發表

三星果d曲mon機又係on9, 我用到s7就停咗。
三縮係為曲而曲,明明冇咩實用性而且缺點多多,但就包裝到係獨家技術唔用你走寶

引用:
原帖由 kei928 於 2019-2-10 11:19 PM 發表

三縮係為曲而曲,明明冇咩實用性而且缺點多多,但就包裝到係獨家技術唔用你走寶
華為跟拒跣到攤攤腰.........

引用:
原帖由 地獄進擊的悟空 於 2019-2-10 08:54 PM 發表

放番出去叔機得1千-2千 iphone放到4-7千 點計iphone平過叔機好多
佢地又講 買手機會預賣嫁咩幫佢地講理
你咪吹得就吹, 我兩隻牌子都唔係用緊, 但呢D回收價你當人傻? 上網是但搵都知價啦, 你攞年前既samsung 同上年ip俾呀
iphone X 二手電話回收價 行機
(在保養期內)
64g 黑 $4700 銀 $4700
256g 黑 $5300 銀 $5300
iphone 8 二手電話回收價 行機
(在保養期內) *水貨/有鎖 請問價!
64g 黑$2900 銀$2900 金$2900
256g 黑$3300 銀$3300 金$3300
iphone 8 Plus 二手電話回收價 行機
(在保養期內)
64g 黑$3400 銀$3400 金$3400
256g 黑$4100 銀$4100 金$4100
iphone 仲要有保先有咁既價

Galaxy S9+ 256G $3600
Galaxy S9+ 128G $3400
Galaxy S9+ 64Gb$3200
Galaxy S9 64Gb $2600
Galaxy S8+ 128G $2000
Galaxy S8+64GB $1700
Galaxy S8 64GB $1500
Galaxy Note 9 128GB $3800
Galaxy Note 9 512GB $5000
Galaxy Note 8 256GB $2500
Galaxy Note 8 128GB $2200
Galaxy Note 8 64GB $2000

引用:
原帖由 地獄進擊的悟空 於 2019-2-11 12:57 AM 發表

都小成千啦 8千買番黎 +1000 都9千 好貴 但未來跌得更多 iphone更撐得很耐✌️
咁你計埋佢地幾錢買返黎先, ipx 都9千起到萬幾, samsung幾錢?

回覆 引用 TOP

iPhone價格咁高 唔用個三四年 不如用返Android 幾千蚊 當個個都識印銀紙咩

我6+出用到依家,前年舊電開始死死地,想換機時佢有$288換電部機又復活

如果唔打機既話真係唔知換機黎做乜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-2-10 10:38 PM 發表

所以各Android手機廠商透過不更新、不升級、不支援,不斷迫人換機,萍果比較有良心,不斷更新支援。
我有朋友買了華為nova 3i , 半年已更新3次,另我非常羨慕。

我之前部ip6 都係4年先換機,舊年年頭換左電,又比我老豆繼續玩多起碼2年。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。