註冊 登入

轉載 - [ 用4年才換 ]!iPhone 換機周期拉長!蘋果心痛!

引用:
原帖由 simon_mme 於 2019-2-11 08:14 AM 發表

我之前部ip6 都係4年先換機,舊年年頭換左電,又比我老豆繼續玩多起碼2年。
咁樣玩老豆,你都幾孝順喎。

精選樓盤
引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-2-11 08:30 AM 發表

話買部新Android 機佢都話唔要,驚跌左。佢原本用開數字電話🤷🏻‍♂️

引用:
原帖由 simon_mme 於 2019-2-11 08:39 AM 發表

話買部新Android 機佢都話唔要,驚跌左。佢原本用開數字電話🤷🏻‍♂️
用開舊式手機,轉iPhone最好,容易上手,亦少好多奇怪問題。

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-2-11 08:48 AM 發表

用開舊式手機,轉iPhone最好,容易上手,亦少好多奇怪問題。
識比老人家試用iphone 都好易上手,三幾下就已經試聽下歌打電話。

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-2-11 08:30 AM 發表

你咁無口德,好人極有限。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-2-11 08:12 AM 發表

我有朋友買了華為nova 3i , 半年已更新3次,另我非常羨慕。
部機出咗半年,3次唔係更新,係修補,等多幾年都仲支援你先攞出來講啦!

引用:
原帖由 simon_mme 於 2019-2-11 09:07 AM 發表

識比老人家試用iphone 都好易上手,三幾下就已經試聽下歌打電話。
你做咗一個正確安排👍🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kei928 於 2019-2-10 11:19 PM 發表

三縮係為曲而曲,明明冇咩實用性而且缺點多多,但就包裝到係獨家技術唔用你走寶
EDGE PANEL可以放好多APP既捷徑,而且望起上黎超有型

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秒速五厘米 於 2019-2-10 11:38 PM 發表

華為跟拒跣到攤攤腰.........
華為個綠屏係LG既MON,關三星咩事?

引用:
原帖由 AudiRS3 於 2019-2-10 02:21 PM 發表

轉載 -https://tw.appledaily.com/new/realtime/20190209/1514757/

從2007年初代iPhone問世以來,蘋果(Apple)每年秋天的產品發表會,就一直是萬眾矚目的盛事。然而隨著智慧手機市場飽和、手機技術面創新愈來愈少,以及iPhone愈賣愈貴使消費者卻步,蘋果iPhone銷售似乎也陷入瓶頸。如今美系券商BERNSTEIN分析師薩寇納 ...
所以新 OS 不再支持 IPhone 6, 迫人換機

Apple on 9 啫,以前小弟逢 S 換機,但自 SJ 走後的 7s,除左大左和快大外再沒就意,加上一年比一年貴,這幾年都冇意欲換。

佢加一倍價,我拉長兩倍換機周機。你話 Apple 係咪 on 99.....

現在iPhone X過保 收多少錢

最好兩年先出一次新機。
係果粉會等得。

回覆 引用 TOP

我6+轉xs,係因為相信蘋果品質,做好呢樣,唔駛愁冇客,總有飽和的

回覆 引用 TOP

垃圾android 系統,用年幾都lag, 緊係多人換啦

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。