註冊 登入

轉載 - [ 用4年才換 ]!iPhone 換機周期拉長!蘋果心痛!

引用:
原帖由 IPHONE叉 於 2019-2-11 10:04 AM 發表

華為個綠屏係LG既MON,關三星咩事?
因為我睇過篇文章係講三叔造曲mon時已發現綠屏問題, 但三叔解決左好耐......... 你學人造曲mon ,舐野, 咁你話我有無講錯?

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 TONYWING1977 於 2019-2-11 01:35 PM 發表

現在iPhone X過保 收多少錢
你求其Google打 CSL / Smartone trade in 就會見到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-2-11 09:12 AM 發表

部機出咗半年,3次唔係更新,係修補,等多幾年都仲支援你先攞出來講啦!
無bug, 不停加新嘢。

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-2-11 05:07 PM 發表

無bug, 不停加新嘢。
難怪華為手機極高風險,連手機系統安全更新有3-4個遺漏都唔理!

引用:
原帖由 hk-will 於 2019-2-10 11:09 PM 發表

Iphone 未出之前,個個都係咁講
我仲記得iphone出之前我諗緊買咩手機
Steve job話iPhone改變世界,當時人人都話佢痴痴地,結果?

再見了.........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 芬達* 於 2019-2-10 05:00 PM 發表

作為多年iphone用家角度,價錢貴了,創新不大,仲要新設計不討好。。我自己還是喜歡指紋解鎖,不喜歡M字額。。加入faceid我支持的,但不用移除指紋解鎖丫 ...
我都喜歡指紋,我唔用faceid 要用pw解

再見了.........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-2-11 06:06 PM 發表

難怪華為手機極高風險,連手機系統安全更新有3-4個遺漏都唔理!

IOS 都吾少,應該有4-5

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-2-11 06:32 PM 發表

IOS 都吾少,應該有4-5
iOS馬上修補所以無喎!文章有講。

由蘋果開發的 iOS 只有 iPhone/iPad/iPod touch 使用,而 iPhone/iPad/iPod touch 也是蘋果的產品,即使環境很封閉,但蘋果可在漏洞出現的時候更快更直接地發佈安全更新修補,令系統更安全。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHS1 於 2019-2-10 05:19 PM 發表

m字额真係好樣衰,我手上七八部機堅持唔用任何殘屏機
咁都仲有7系列同埋8系列
如果呢兩隻都停售埋就無法

回覆 引用 TOP

我仲用紧6s

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AudiRS3 於 2019-2-10 02:21 PM 發表

轉載 - https://tw.appledaily.com/new/realtime/20190209/1514757/

從2007年初代iPhone問世以來,蘋果(Apple)每年秋天的產品發表會,就一直是萬眾矚目的盛事。然而隨著智慧手機市場飽和、手機技術面創新愈來愈少,以及iPhone愈賣愈貴使消費者卻步,蘋果iPhone銷售似乎也陷入瓶頸。如今美系券商BERNSTEI ...
行條街幾廿個地產經紀同幾廿個派傳單嘅……收傳單唔買樓係正確㗎?

回覆 引用 TOP

新機咁貴
等壞左先換,正常啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 simon_mme 於 2019-2-11 08:14 AM 發表

我之前部ip6 都係4年先換機,舊年年頭換左電,又比我老豆繼續玩多起碼2年。
同我情況完全一樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHS1 於 2019-2-10 05:21 PM 發表

三星果d曲mon機又係on9, 我用到s7就停咗。
曲 mon 根本不好用
iphone 千其唔好出

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 武德鼎 於 2019-2-10 07:58 PM 發表

兩方面結果
蘋果,毫無新意、愈賣愈貴
用家,冇錢
而家D人一年去4-6次旅行,點會冇$
係覺得唔值+功能冇突破+M字額肉酸
吸引唔到用家換機

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。