註冊 登入

[新資訊或文章轉帖] 為何iPhone不設FM收音機?

有網收音機唔清過天線?

熱賣及精選
引用:
原帖由 bx9024 於 2019-4-1 08:02 AM 發表

我都有寫過建議去反饋但無回複,奇怪係無人有類似情况?
請問寫去香港定美國

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winghk1234 於 2019-4-1 08:22 AM 發表

有網收音機唔清過天線?
問題係行山時好多地方都收唔到電話訉號,有無限數據同無限電量都無用

行山要帶對講機及收音機,電話無電收到收音機都無用啦。
引用:
原帖由 onlee2004 於 2019-4-1 09:16 發表

問題係行山時好多地方都收唔到電話訉號,有無限數據同無限電量都無用

引用:
原帖由 mac2009 於 2019-4-1 10:01 AM 發表

行山要帶對講機及收音機,電話無電收到收音機都無用啦。

係呀,不過新手機加小米尿袋1萬mAh都頂到下。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winghk1234 於 2019-4-1 08:22 AM 發表

有網收音機唔清過天線?
網上聽收音機,延遲成分鍾,場馬已經開跑,經常買唔到馬

FM收音機係即時現場同步,爭好遠

我要努力剩錢買Rolex Daytona
咁咪買部收音機仲好啦,又唔食電,用電話聽賽馬,未跑完部電話都無晒電啦
引用:
原帖由 tommy1915 於 2019-4-1 10:41 發表

網上聽收音機,延遲成分鍾,場馬已經開跑,經常買唔到馬

FM收音機係即時現場同步,爭好遠

引用:
原帖由 mac2009 於 2019-4-1 10:43 AM 發表

咁咪買部收音機仲好啦,又唔食電,用電話聽賽馬,未跑完部電話都無晒電啦

收音機好慳電

我要努力剩錢買Rolex Daytona
當你日日晚晚都聽收音機,個幾月都唔使換一次電啦。
引用:
原帖由 tommy1915 於 2019-4-1 10:45 發表

收音機好慳電

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mac2009 於 2019-4-1 10:43 AM 發表

少帶一部得一部

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tommy1915 於 2019-4-1 10:45 AM 發表

收音機好慳電
以前Nokia部部機都有

引用:
原帖由 bx9024 於 2019-4-1 08:02 AM 發表

我都有寫過建議去反饋但無回複,奇怪係無人有類似情况?
試下同步寫俾香港及美國蘋果先

回覆 引用 TOP

小d呀叔用咪好囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onlee2004 於 2019-4-1 11:57 AM 發表

以前Nokia部部機都有
好正常。。。個專利係Nokia的,佢既機當然係部部都有

因為apple認為收音機冇用

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。