註冊 登入

[新資訊或文章轉帖] 為何iPhone不設FM收音機?

我係屋企都唔用收音機聽喎,係隧道都用唔到FM去聽收音機,所以用數據聽多。
引用:
原帖由 廚房肉肉妹妹 於 2019-4-1 16:45 發表

因為apple認為收音機冇用

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 tommy1915 於 2019-4-1 10:41 AM 發表

網上聽收音機,延遲成分鍾,場馬已經開跑,經常買唔到馬

FM收音機係即時現場同步,爭好遠
咦!係喎,頭馬過咗終點,app 收音機仲講梗轉爆炸彎。

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-4-1 10:41 PM 發表

咦!係喎,頭馬過咗終點,app 收音機仲講梗轉爆炸彎。
可能仲未出閘起步

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊平平香腸 於 2019-3-29 03:35 PM 發表

所以唔用iPhone
x2, 唉瘋不嬲玩閹割功能 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-3-29 09:59 PM 發表

做乜咁婉轉啫,直接講蘋果帶住你走,定你帶住蘋果走。
咁我都直接D啦
你就繼續俾華為帶住你走
向地獄啦

引用:
原帖由 hhhhkkkk1 於 2019-3-30 09:02 AM 發表

我架機有fm收音機,但我鍾意用apps聽,因香港唔同地區,要用唔同頻道去聽,好麻煩,d聲又唔清。
其實佢地只係為反而反既盲毛
同佢講咁多教精佢做乜丫 師兄
你覺得佢地真係Care個收音機咩
一年都唔知會唔會開一次黎聽啦

引用:
原帖由 HenryLKL 於 2019-5-14 02:20 AM 發表

其實佢地只係為反而反既盲毛
同佢講咁多教精佢做乜丫 師兄
你覺得佢地真係Care個收音機咩
一年都唔知會唔會開一次黎聽啦
晚晩要聽音樂情人同光明頂呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jimmy83713 於 2019-4-1 04:20 PM 發表

好正常。。。個專利係Nokia的,佢既機當然係部部都有
真心希望NOKIA出返多些智能手機,賣2-3千蚊,賣點係玩返變色龍、玩殼、雙卡和有得換電

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HenryLKL 於 2019-5-14 02:18 AM 發表

咁我都直接D啦
你就繼續俾華為帶住你走
向地獄啦
走向科技創新尖端,堅決不要嘜頭自high。

回覆 引用 TOP

因為車機已經有收音機,手機已經唔需要。
最重要是沒乜人用手機聽收音機。如果有此需要買部平價Android 機就可以,用iPhone 高檔唔需要。

IPhone加FM收音機應該係大突破,看來起碼要等大修訂,同時加返3千蚊至得!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 馬路G友 於 2019-5-16 20:04 發表

最重要是沒乜人用手機聽收音機。如果有此需要買部平價Android 機就可以,用iPhone 高檔唔需要。
香港收音機啲節目得個「嘈」,日間全部都係垃圾節目 聽歌好過啦,要收音機嚟做乜

引用:
原帖由 darksilent 於 2019-5-16 11:56 PM 發表

香港收音機啲節目得個「嘈」,日間全部都係垃圾節目 聽歌好過啦,要收音機嚟做乜
主要係行山聽天氣及新聞

引用:
原帖由 馬路G友 於 2019-5-16 08:04 PM 發表

因有關技術仍未能符合蘋果的高規格要求

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onlee2004 於 2019-3-29 12:57 PM 發表

好似以前NOKIA,Headphone天線可作收音機天線,屋企人用過三叔機都有此功能。
用了耳筒可能變成唔防水,即是好似用了外置可拆電池,手機的防水功能大減咁樣。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。