註冊 登入

[新資訊或文章轉帖] 為何iPhone不設FM收音機?

引用:
原帖由 darksilent 於 2019-5-16 11:56 PM 發表

香港收音機啲節目得個「嘈」,日間全部都係垃圾節目 聽歌好過啦,要收音機嚟做乜
有時行山真係幾方便,以前手機在郊外未收得好時,有收音機功能在郊外可以節省好多電力。又聽得好清楚。

熱賣及精選
引用:
原帖由 onlee2004 於 2019-5-17 08:28 發表

主要係行山聽天氣及新聞
不好意思,可能我行山冇聽收音機習慣,鍾意一路行一路吹水 所以由Nokia時代開始,覺得收音機係多餘

回覆 引用 TOP

我的 ipod nano 有 FM。的確是用耳機做天線。

我吾聽,因為體驗吾好
- highway 收吾到 (AM 適合遙遠地區)
- 很多環境收得差。大氣電波的死症。
- 本身怕聽港式成班白痴吹水吾抹咀節目。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onlee2004 於 2019-5-17 08:28 AM 發表

主要係行山聽天氣及新聞
收音機吾會話你知行緊個區會行雷閃電,成日死果班就係無睇 App 就狗衝。

回覆 引用 TOP

咁而家少人用嘛

用番老人手機咪有FM收音機囉!又慳電又唔使佔用數據,iphone唔啱慳錢老人家使用

維穩奴才網軍出沒 小心呵

「高層龜縮匿埋涼冷氣,前線手持武器去出氣」

回覆 引用 TOP

佢都冇3.5mm 頭, 點囉條耳機線當天線使呀 ?

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-3-29 05:02 PM 發表

Iphone 一直都無fm 收音機,用家一直都忍但吾敢投訴。
除了搭的士,我起碼25年冇聽過收音機😅

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
引用:
原帖由 1968HK 於 2019-6-11 05:19 PM 發表

除了搭的士,我起碼25年冇聽過收音機😅
要聽音樂情人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hhhhkkkk1 於 2019-6-11 04:17 PM 發表

佢都冇3.5mm 頭, 點囉條耳機線當天線使呀 ?
Lighting頭唔得?

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2019-6-11 06:46 AM 發表

咁而家少人用嘛
少人用唔代表唔需要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onlee2004 於 2019-6-11 05:23 PM 發表

Lighting頭唔得?
我剩係知3.5mm頭得, lightning唔知

引用:
原帖由 Shyman45 於 2019-5-17 11:26 PM 發表

有時行山真係幾方便,以前手機在郊外未收得好時,有收音機功能在郊外可以節省好多電力。又聽得好清楚。
同一時間用內置喇比較叭可多人分享

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hhhhkkkk1 於 2019-6-11 05:24 PM 發表

我剩係知3.5mm頭得, lightning唔知
其實都唔期望有

回覆 引用 TOP

依家收音機係馬埸阿伯和部份的士小巴佬先聽。

吾好同我吹行山聽收音機,吾該。覆蓋好差。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。