註冊 登入

5G網絡、手機

5G網絡、手機 E-mail 此主題給朋友

之前有個post講iPhone 2019先出5G,現在2019已過四分一,請問有5G網絡未?有咩5G手機?第一部5G手機是什麼品牌?

精選樓盤
引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-4-3 09:52 PM 發表

之前有個post講iPhone 2019先出5G,現在2018已過四分一,請問有5G網絡未?有咩5G手機?第一部5G手機是什麼品牌?
早前數碼通在本地測試過。
相信要全面打通及普及,起碼過多一年或二年!
華為有5G機啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-4-3 09:52 PM 發表

之前有個post講iPhone 2019先出5G,現在2018已過四分一,請問有5G網絡未?有咩5G手機?第一部5G手機是什麼品牌?
今年以經系2019年, 何來2018年以過1/4?

中港澳"盲搶鹽"...點解D人咁無腦嫁..
其實有無5g都好閑,香港嘅網絡商都未ready。不如搞好個雙卡雙待同埋個應該雙開先啦。 家下一部電話裝兩個whatsapp 同WeChat以經唔系新鮮事。

引用:
原帖由 kitwo 於 2019-4-4 08:43 AM 發表

其實有無5g都好閑,香港嘅網絡商都未ready。不如搞好個雙卡雙待同埋個應該雙開先啦。 家下一部電話裝兩個whatsapp 同WeChat以經唔系新鮮事。
最好加埋加密應用程式,開特定app要生物驗證,不過以蘋果性格點會跟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kitwo 於 2019-4-4 08:34 AM 發表

今年以經系2019年, 何來2018年以過1/4?
打錯,唔該。

回覆 引用 TOP

引用:

之前有個post講iPhone 2019先出5G,現在2019已過四分一,請問有5G網絡未?有咩5G手機?第一部5G手機是什麼品牌?
不用心急,儲定錢吧!再遲些多的是。

引用:
原帖由 kitwo 於 2019-4-4 08:43 AM 發表

我有個fd 每次返大陸都要帶多部蘋果,再加埋屎袋 成身都係嘢,真係揾自己笨七,mon 都因為咁跌爆過幾次。

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-4-4 01:04 PM 發表

不用心急,儲定錢吧!再遲些多的是。
即係2019 5G都未得啦!網絡未得,手機未得。

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-4-4 01:12 PM 發表

我有個fd 每次返大陸都要帶多部蘋果,再加埋屎袋 成身都係嘢,真係揾自己笨七,mon 都因為咁跌爆過幾次。
你朋友同孟小姐一樣係萍果產品用家,識貨!特別內地工作,萍果安全好多!

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-4-4 02:32 PM 發表

即係2019 5G都未得啦!網絡未得,手機未得。
攪緊,好快有,不用心急,但五眼聯盟國家及數碼通例外。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-4-4 02:34 PM 發表

你朋友同孟小姐一樣係萍果產品用家,識貨!特別內地工作,萍果安全好多!
跟孟小姐一樣,後悔中 ,孟小姐仲慘,比人拉埋,佢老豆任生話個女自出世後樣樣順利,呢鑊當磨練下個女,多謝蘋果。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-4-4 02:34 PM 發表

咁米賴野咯。 分分鈡系香港鬧老美個頭去到美國就比人捉。 老美都唔講法律 

回覆 引用 TOP

引用:

三星傳將於4月5日發售Galaxy S10 5G 成全球首部5G手機
https://www.hk01.com/%E8%B2%A1%E7%B6%93%E5%BF%AB%E8%A8%8A/313951/%E4%B8%89%E6%98%9F%E5%82%B3%E5%B0%87%E6%96%BC4%E6%9C%885%E6%97%A5%E7%99%BC%E5%94%AEgalaxy-s10-5g-%E6%88%90%E5%85%A8%E7%90%83%E9%A6%96%E9%83%A85g%E6%89%8B%E6%A9%9F

引用:
原帖由 fymail 於 2019-4-4 05:53 PM 發表

三星傳將於4月5日發售Galaxy S10 5G 成全球首部5G手機
https://www.hk01.com/%E8%B2%A1%E7%B6%93%E5%BF%AB%E8%A8%8A/313951/%E4%B8%89%E6%98%9F%E5%82%B3%E5%B0%87%E6%96%BC4%E6%9C%885%E6%97%A5%E7%99%BC%E5%94%AEgalaxy-s10-5 ...
唔係華為?

19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。