註冊 登入

P30 pro個mon真係咁差咩?

P30 pro個mon真係咁差咩? E-mail 此主題給朋友

精選樓盤
引用:
原帖由 借叔ㄧ簫 於 2019-4-4 12:54 PM 發表

自己去試下 我覺得ok 反正我係正常人類眼睛。

香港人鍾意挑釁挑骨頭, 自己like就去馬

引用:
原帖由 無做馬會開心左 於 2019-4-4 01:56 PM 發表

自己去試下 我覺得ok 反正我係正常人類眼睛。

香港人鍾意挑釁挑骨頭, 自己like就去馬
其實我覺得P30 Pro個Mon仲光過靚過P30

引用:
原帖由 借叔ㄧ簫 於 2019-4-4 02:02 PM 發表

其實我覺得P30 Pro個Mon仲光過靚過P30
真係自己試試隻眼唔舒服就得 千祈唔好問香港人意見 香港人比較偏差 意見客觀 你問個 思想簡單啲嘅台灣人可能仲好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 借叔ㄧ簫 於 2019-4-4 12:54 PM 發表

你唔可以直接話好差,色彩嚟講唔錯(唔係指真實還原度)

我用自己部vivo x20 plus嘅super amoled拍住對比

p30 pro嘅清晰度比唔上我部x20 plus(大家都係1080)

作為普通 mon用冇問題

有要求嘅就唔同講法

引用:
原帖由 stephen009 於 2019-4-4 03:12 PM 發表

你唔可以直接話好差,色彩嚟講唔錯(唔係指真實還原度)

我用自己部vivo x20 plus嘅super amoled拍住對比

p30 pro嘅清晰度比唔上我部x20 plus(大家都係1080)

作為普通 mon用冇問題

有要求嘅就唔同講法 ...
你冇野呀嘛,奇爛機叫人作普通mon用,咁不如去買部千幾銀小米啦,而且個mon仲要比p30p大

你將部P30 同PRO 版對比下就知 ,PRO 係差D
大家去試機時將普通版同PRO版一齊上呢個網,一對比 PRO 會有明顯顆粒
https://consumer.huawei.com/cn/

附件

1.jpg(94.85 KB)

2019-4-4 07:36 PM

引用:
原帖由 karass 於 2019-4-4 07:33 PM 發表

大家去試機時將普通版同PRO版一齊上呢個網,一對比 PRO 會有明顯顆粒
https://consumer.huawei.com/cn/
除此之外,我發覺pro版看野都是單聲道(只有下面)發聲,就是由於它的聽筒是用左屏幕發聲技術!

引用:

其實我唔覺得差。
P30 Pro 個 Mon 有 398 ppi density,正常用 pixel density 再高都分別唔大,
除非你會拎住個放大鏡黎玩電話。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 karass 於 2019-4-4 07:33 PM 發表

真系喎,又一單騙案爆出來

引用:

合力製造假議題?

引用:
原帖由 2016hk 於 2019-4-5 08:57 AM 發表

合力製造假議題?
你可以指出邊樣係假

大家都開心

引用:
原帖由 stephen009 於 2019-4-5 09:44 AM 發表

你可以指出邊樣係假

大家都開心
你自己心照

引用:
原帖由 2016hk 於 2019-4-5 09:44 AM 發表

你自己心照
你同講廢話有乜分别

歡迎你指出人地做假

回覆 引用 TOP

我系第個敵對討論區見到有人post 轉自中國網站的samsung oled同boe oled系顯微鏡下的比較,系類似規格的panel,boe oled系明顯每粒像素都大好多,大約系比兩粒相鄰的samsung像素相連再長小小,計埋samsung兩粒相素之間的距離,即直線對比boe像素長度系三星像素長度的3至4倍
P30系用samsung amoled所以一定好過用boe的p30pro

わたしはバカです
 102 1234567
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。