• 瀏覽: 5,274
  • 回覆: 15
今日唔小心跌爆咗。。。保養期已過,想問要維修的話係咪送返HTC個維修中心最好?不過我見最近啲人嘅留言話官方嘅維修中心好多問題,又要等成個月都未有又維修得差。。。

如果唔去原廠維修,有冇其他維修店鋪推介?

回覆 引用 TOP

我部機右上角都爆咗幾個月,但唔影響使用,所以無理佢照用,用咗接近兩年,諗住過一年半載有機啱心水就換機。
搵亂強維修都係算把啦,呢間垃圾代理都係少接觸爲妙。

引用:
原帖由 HKShooter 於 2019-4-15 10:11 PM 發表

我部機右上角都爆咗幾個月,但唔影響使用,所以無理佢照用,用咗接近兩年,諗住過一年半載有機啱心水就換機。
搵亂強維修都係算把啦,呢間垃圾代理都係少接觸爲妙。 ...
我部機跌得幾爛下,雖然唔係爆晒成個Mon,但裂嗰個位啲玻璃碎片好似就嚟甩出嚟,我驚界到手或冇咗啲碎片唔知會唔會影響個mon
我有諗過換機,但新出嗰啲冇一部啱心水,就嚟出嗰啲都睇唔啱。其實我覺得U11好好用,本身鍾意用HTC,呢部性能好好又夠用,電又夠用(用咗就嚟兩年,舊電仲係冇太大變化),而且又有edge sense(真係超方便),所以都唔太想轉機/轉其他牌子

引用:
原帖由 HKShooter 於 2019-4-15 10:11 PM 發表

搵亂強維修都係算把啦,呢間垃圾代理都係少接觸爲妙。 ...
我睇完大家講都唔太想拎去比亂強佢地整,但我又唔知街鋪邊間信得過
有諗過買返新機u11,但大鋪應該冇晒。。。唔知邊到仲有得買同可靠的。。。

引用:
原帖由 遊劍江湖 於 2019-4-15 11:43 PM 發表

我睇完大家講都唔太想拎去比亂強佢地整,但我又唔知街鋪邊間信得過
有諗過買返新機u11,但大鋪應該冇晒。。。唔知邊到仲有得買同可靠的。。。
亂強,算把啦!
去華強,便靚正,即場整,眼見為真!

年輕時,幸福是一件簡單的事;
年長後,簡單是一件幸福的事。
引用:
原帖由 遊劍江湖 於 2019-4-15 11:40 PM 發表

我部機跌得幾爛下,雖然唔係爆晒成個Mon,但裂嗰個位啲玻璃碎片好似就嚟甩出嚟,我驚界到手或冇咗啲碎片唔知會唔會影響個mon
我有諗過換機,但新出嗰啲冇一部啱心水,就嚟出嗰啲都睇唔啱。其實我覺得U11好好用,本身鍾意用HTC,呢部性能好好又夠用,電又夠用(用咗就嚟兩年,舊電仲係冇太大變化),而且又有edge sense(真係超方便),所以都唔太想轉機/轉其他牌子 ...
去淘港台版u11+

引用:
原帖由 不理性的筍盤 於 2019-4-19 10:02 AM 發表

去淘港台版u11+
師兄你試過?

引用:
原帖由 遊劍江湖 於 2019-4-19 05:18 PM 發表

師兄你試過?
應該是翻新機,勸你不要買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GP2009 於 2019-4-18 05:00 PM 發表

亂強,算把啦!
去華強,便靚正,即場整,眼見為真!
華強北大部分店鋪不修理 HTC 的,因為國內幾乎無人用 HTC、SONY、LG呢d手機,
零件缺。

還是那一句:就黎倒閉、已經退出好多國際市場、裁員、股價跌。。。 呢類品牌手機都是避開最好。
最後,香討應該將 HTC、LG、SONY 的分區取消,歸入其他類別。

回覆 引用 TOP

高登有POST說過, 在香港有專維修HTC的, 你可以去找一下.
人家上次是換電, 看看能不能換MON

引用:
原帖由 tamm88 於 2019-4-25 11:26 PM 發表

高登有POST說過, 在香港有專維修HTC的, 你可以去找一下.
人家上次是換電, 看看能不能換MON
未搵到,師兄是否係高登個HTC集中討論帖睇到?

回覆 引用 TOP

高登-HTC 換電 , 這個POST

引用:
原帖由 tamm88 於 2019-4-29 09:36 PM 發表

高登-HTC 換電 , 這個POST
好的,謝謝

回覆 引用 TOP

我部HTC U11,5月頭係銅鑼灣地帶1樓換完Mon,整咗3個鐘就攞得

引用:
原帖由 Lamborghini@_@ 於 2019-5-29 12:30 AM 發表

我部HTC U11,5月頭係銅鑼灣地帶1樓換完Mon,整咗3個鐘就攞得
師兄整咗幾錢?維修師父手勢不錯嗎?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]