註冊 登入

點解用華為p30 pro唔可以正常咁睇youtube既360影片

點解用華為p30 pro唔可以正常咁睇youtube既360影片 E-mail 此主題給朋友

只係變番做無stitch 過既片黎睇。。。有無解決辦法呢?

更新:
暫時發現係用跟機version youtube睇360片係無問題,更新左就不能正常顯示

如果我用呢條片做例子:

https://youtu.be/k9De-YCuMAE

如果可以正常咁顯示360片,係可以好似下圖咁調教你睇片既角度,望住海面,影像好似你真係望落地下咁

喺未更新youtube情況下p30pro,既顯示係無問題

我依家用p30 pro更新左youtube就會出現無辦法正常顯示360影片既問題,影片變成只係一個扭曲左既影像,就好似下圖咁

做唔到望上下左右既效果

暫時解決辦法就係去番play store, 搵番youtube解除安裝,咁就會變番跟機version 既youtube

捕風一族好好玩

回覆 引用 TOP

精選樓盤
係咪無人明我問咩呢?
定係因為唔關用左p30 pro事,放錯版,所以無人理?

捕風一族好好玩

回覆 引用 TOP

何解?

回覆 引用 TOP

个个人都冇呢個問題,点答你?
你 reinstall YouTube 吧

回覆 引用 TOP

Youtube本身係內置app無得uninstall
但係我發現佢本身內置個version 睇360片就無問題,但係去play store更新左就變成睇唔到360效果

捕風一族好好玩
引用:
原帖由 himsonwong 於 2019-4-20 05:23 PM 發表

Youtube本身係內置app無得uninstall
但係我發現佢本身內置個version 睇360片就無問題,但係去play store更新左就變成睇唔到360效果
係喎,睇唔到360效果

回覆 引用 TOP

小弟都係噚日喺豐澤買機嘅,之前用緊LG V30+, 多多指教

回覆 引用 TOP

暫時唯有用番佢內置既YouTube 版本,只要喺playstore搵番YouTube, 解除安裝就會變番本身既版本

捕風一族好好玩

回覆 引用 TOP

睇不到這些片?

回覆 引用 TOP

對,就係呢啲360片

捕風一族好好玩
引用:
原帖由 himsonwong 於 2019-4-20 09:57 PM 發表

對,就係呢啲360片
我部Mate 20無問題.

回覆 引用 TOP

但係你張圖顯示出黎好似都唔係正常咁睇360片

捕風一族好好玩
引用:
原帖由 himsonwong 於 2019-4-20 10:22 PM 發表

但係你張圖顯示出黎好似都唔係正常咁睇360片
原來如始,咁就真的不support

回覆 引用 TOP

是否這樣?

回覆 引用 TOP

對,咁你都睇到啦

捕風一族好好玩
 26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。