註冊 登入

2019年數碼通狂斷線load 空氣問題

2019年數碼通狂斷線load 空氣問題 E-mail 此主題給朋友

本人用緊第二年,近幾個月開始不停通話上網都一齊斷線,打打下機又斷,load 空氣
有無人有同樣問題
:用緊4.5g 18gb ,小米mix3

精選樓盤
打電屌柒佢,交比電訊局

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ryan123rabbit 於 2019-4-19 10:20 AM 發表

本人用緊第二年,近幾個月開始不停通話上網都一齊斷線,打打下機又斷,load 空氣
有無人有同樣問題
我都覺得近來該情況都頻密發生了。
今年我仲考慮會轉去3或CMHK定留在SMT。

引用:
原帖由 Ryan123rabbit 於 2019-4-19 10:20 AM 發表

有無人有同樣問題
一L樣,上年尾開始,不過我10GB

回覆 引用 TOP

真係唔得嘅合約又就快到期就走啦
SMT本來已經唔係快又高ping

[退役車特集第五回]時代·終結
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=25770135
引用:
原帖由 szeto903 於 2019-4-19 09:20 PM 發表

真係唔得嘅合約又就快到期就走啦
SMT本來已經唔係快又高ping
只不過其他大台都唔見得特别出眾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cool.com 於 2019-4-19 04:48 PM 發表

其實cmhk 轉唔轉得過?

準備5G發射站工程影響接收?
除左呢啲問題,戶外地方有時收得一格,唔太尋常

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwardk0218 於 2019-4-20 12:04 AM 發表

其實cmhk 轉唔轉得過?
要求不高都可以接受。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cool.com 於 2019-4-19 04:48 PM 發表

比我就一早轉台,頂唔順

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cicileungpw 於 2019-4-19 06:18 PM 發表

我用HKBNSMT冇事發生既?我已經續左約,而家第三年
我轉左去3台都冇呢個問題

回覆 引用 TOP

引用:

我用緊3台幾好呀, mtr 同smt 差唔多, 出到地面好多時又夠快

引用:

我都係SMT,情況都係一樣,合約就到期,聯絡我話可以優惠價$198/10G用量,但要另$18隧道費,係咪都唔算平呀?有諗過轉自由鳥定中移動香港,因其他帶号轉台都免隧道費!有冇師兄明燈指引呀?🙏

引用:
原帖由 樹上永恆的結他 於 2019-4-21 04:17 PM 發表

我都係SMT,情況都係一樣,合約就到期,聯絡我話可以優惠價$198/10G用量,但要另$18隧道費,係咪都唔算平呀?有諗過轉自由鳥定中移動香港,因其他帶号轉台都免隧道費!有冇師兄明燈指引呀?🙏 ...
按照SMT而家門市價計,$228有8GB簽24個月,而家$198有10GB簽24個月約。
實在話只是平咗少少,或者多留意一段日子,睇下會否再有抵啲。

回覆 引用 TOP

26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。