• 瀏覽: 16,434
  • 回覆: 79
引用:
原帖由 superhei 於 2019-9-8 12:06 AM 發表

除了呢樣,用起嚟很順,冇其他問題
點解台灣果邊好多蟲?

引用:
原帖由 永遠的RollNRock 於 2019-8-26 05:36 PM 發表

今日無意中CHECK吓有無UPDATE, 終於可以UP上去9.0啦, 有興趣嘅師兄可以試試..
你新咩型號?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kokuhaku 於 2019-9-10 01:42 PM 發表

點解台灣果邊好多蟲?
台灣第一批,做白老鼠

年輕時,幸福是一件簡單的事;
年長後,簡單是一件幸福的事。

回覆 引用 TOP

以前HTC 升級好穩陣,呢次真係唔掂。

引用:
原帖由 ESEX 於 2019-9-24 11:18 AM 發表

以前HTC 升級好穩陣,呢次真係唔掂。
我覺得好掂喎。
我升完再雙清,一啲問題都無

年輕時,幸福是一件簡單的事;
年長後,簡單是一件幸福的事。
引用:
原帖由 GP2009 於 2019-9-25 06:05 PM 發表

我覺得好掂喎。
我升完再雙清,一啲問題都無
升完 9.0 一定要雙清?

引用:
原帖由 kokuhaku 於 5-10-2019 20:50 發表

升完 9.0 一定要雙清?
最好啦,不過以前HTC好少出事,呢次真係差D。

引用:
原帖由 ESEX 於 2019-10-5 08:52 PM 發表

最好啦,不過以前HTC好少出事,呢次真係差D。
佢啲旗艦機真心正

引用:
原帖由 kokuhaku 於 6-10-2019 06:10 發表

佢啲旗艦機真心正
可惜今年無出,以後都唔知仲有無旗艦機出

引用:
原帖由 ESEX 於 2019-10-6 06:42 AM 發表

可惜今年無出,以後都唔知仲有無旗艦機出
HTC 專注高端手機市場
HTC 最近聘請一個新的 CEO Yves Maitre,由於他是前 Orange 電信執行副總裁,HTC 粉絲應該對他的背景,會否令 HTC 重新聚焦於手機市場而很感興趣。最近在 HTC CEO 與 OnePlus 創始人 Carl Pei 的一對一的會談中找到答案。

Yves Maitre 指過去幾年,HTC 已停止在智能手機的硬件方面進行創新,並將公司的開發資源,都投放於 XR (Extended Reality) 市場之上 (VR、AR、MR 產品),他預計 XR 產品將在 5 年內超越智能手機市場。

雖然 HTC 主力發展 XR 業務,但對於智能手機市場亦不會放棄,Yves Maitre 認為 5G 是手機市場增長的樽頸,故會發展針對於 GDP 較高國家的高端手機市場。而於未來幾個月內,亦會解決一流硬件及攝影方面,令用家恢復對 HTC 手機的信心。

至於 5G 手機市場發展,Yves Maitre 認為則取決於運營商部署 5G 網絡的速度,而 2020 年將會是 5G 網絡的起點。通常網絡部署亦需要兩年時間,因此在 2023 年 5G 網絡才會於大量地區進行覆蓋,故 2025年(或更早)將成為 5G 手機市場轉折點。

附件

191009_htc_02.jpg(142.11 KB)

2019-10-9 05:47 AM

回覆 引用 TOP

照睇2020年都未必有新旗艦機🤔

回覆 引用 TOP

各位有時間就check吓啦。
係 “bear_888_bear” c兄發現更新

回覆 引用 TOP

今次U11+ upgrade 幾順利, 冇問題

回覆 引用 TOP

似乎冇問題,除左HTC 輸入法手寫(裝由M8 backup的最後版本)時,無法全屏幕手寫(其實是能全屏幕寫的,但係高過原KEYBOARD的部分會看不到寫了什麽)

回覆 引用 TOP

點解上9後,我個原廠3.5mm 轉接頭即刻壞咗?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]