[其他] 幾經辛苦終於賣出部xs max

幾經辛苦終於賣出部xs max E-mail 此主題給朋友

上年買左部xs max 256女友
用落都ok gei
不過不失咁
不過見出左s10
又輕d新d平d功能勁d
咪諗著幫女友轉過去
點知iphone今時吾同往日
以前就算價吾岩d人都係咁同你deal
宜家部iphone xs max就...
攞去華強北
有d舖直程吾收
肯出價果d俾個價你
賣就賣 吾賣就擺就
deal都懶得同你deal
幾經辛苦終於賤賣左xs max 256
換返部s10+仲有幾千蚊汁返

諗起以前部i5
跌落地俾車車過
爆到甩皮甩骨整返好
i6plus換過個代用mon
i7 濕完水底板有事
攞去華強北都搶著要
仲要價錢都幾吾錯
今次部xs max 冇人要兼要賤賣

有點慨嘆
iphone 皇朝應該差吾多完了
steve job 世上得一個
而gay cook 的品味係與別不同的...

熱賣及精選
引用:
原帖由 mahjongkingdom 於 2019-5-15 05:49 PM 發表

邊度賣機/TRADE IN個價比較好?
肥花 華強北 東門 問過
肥花太多收機佬
變得個價好參次
暫時東門應該最好
但係個價都係差到你以為賣緊an 機

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-5-25 12:01 PM 發表

樓主放咗幾錢?你用呢筆錢買咗S10+仲有幾千蚊執,咁你都放得好高喎!
吾高
用左半年蝕三千
市場吾buy iphone 個價
不過最主要係我見到傳聞iphone個三眼仔鏡頭
真係覺得有gay cook 真係玩輪完先放

不過去細舖買s10
所以平好多

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-5-25 01:26 PM 發表

即係你放到九千蚊?即係原價75%,仲有咩手機高過iPhone?S10+你知唔知放到幾錢?
10799 放7800
半年冇30%
真心ok?

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-5-25 02:02 PM 發表

剛問咗先達,iPhone XS Max收到八千(74%),S10+半價回收(50%),你話邊個好?
https://www.dcfever.com/trading/ ... ;token=rrpypwtwretu

呢個價就肥花
吾知信你口講好定信肥花好
你可以查埋note9
個價都好硬

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-5-25 02:02 PM 發表

剛問咗先達,iPhone XS Max收到八千(74%),S10+半價回收(50%),你話邊個好?
我換個角度講
iphone 個價跌幅同android 睇齊
你覺得民好?

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-5-25 03:40 PM 發表

我就今日問咗先達舖,唔信可以一齊去。
lg新機都冇可能一半拉
p30pro咁大件事都跌吾到一半
不過你話係就係啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-5-25 03:43 PM 發表

單講三星機二手回收價落後iPhone太多,新機三星S10+跌咗好多,iPhone XS Max未減,你話咩跌幅?
android本來個價大細舖就好吾同
我買個價平過大舖吾等於跌左價
而且我個post吾係討論個二手價
而係iphone 的二手價
夠我買部全新硬件各方面比xsmax 優勝的機
iphone除左ios已經吾知有咩優勢可言
我想討論的係iphone 已經不思進取同物非所值
當然你可以話你吾介意用萬五蚊買新的iphone
咁我又真係吹你吾漲

del

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-5-25 04:35 PM 發表

見你越講越遠,賣機變買機,我唯有問一問先達今日價錢再列出比大家睇睇👇🏻

我所講回收價可以到先達查證,難道樓主標準同常人不同❓

三星S10+ (2019/3/8發售)至今兩個半月
大舖售價$6998
先達回收價$4500
剩餘價值64%
平均每日眨值$33.3

蘋果iPhone XS MX(2018/9/14發售)至今八個半月
大舖售價$10799
先達回收價$8000
剩餘價值74%
平均 ...
你有冇用過android
大舖細舖街差好遠
你可以再去price com格下價
你個先達價就你up
我個肥花價白紙黑字
我就好難信你多

另外我從來冇用過***
我用緊lg 同 小米
我只係買過二部***
一部俾我家姐一部俾我女友
不過見到你的iphone俾gay cook 搞到...
半年前的機放出去仲可以買到一部最新的旗艦
厄錢厄到
我勸你快d停止捐錢俾gay cook就真

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-5-25 05:22 PM 發表

你用咩機、邊度買關人咩事,我純粹提供數據證明你廢話連篇,我只得三部手機,除咗iPhone XS Max、S10+還有一部華為,全部自用,幾部手機又唔係貴,那有你那麼麻煩賣來賣去

先達二手價錢隨時隨地可以問,唔信可以一齊去,你亦可自己打去問,其實明眼人都知你咩事啦!

大舖售價$6998
先達回收價$4500
剩餘價值64%
平均每日眨值$33.3

蘋果iPhone XS M ...
你口講就証據?
咁我俾白紙黑字的證據你

https://m.price.com.hk/search.php?g=A&q=S10%2B

https://www.dcfever.com/trading/ ... pwwwppppqpwwqpppqqe

有link有得睇有數字

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-5-25 05:24 PM 發表

除非無錢,唔係一定用iPhone,除非好好似樓主咁
講到咁
我認輸囉有錢人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HKC33 於 2019-5-25 06:45 PM 發表

小弟多事click條link睇睇,肥花二手放售價乃賣家自定,什至可跟原價一樣,相反先達收機價是市價,難道師兄不知道嗎?
肥花本來係俾買賣家直接交易
避開商人中間獲利
據我經驗黎講
一般係賣貴收機佬幾舊
買就平二手商舖一截
而iphone 回收價黎講
一般係賣家對買家最高
其次華強北
跟著先達再到其他收機佬
今次賣iphone xs max
dcfever 接受完全揾吾到用家
有都只願意用收機佬價賣
華強北收得仲低過香港收機佬
有啲直程吾收 真係第一次見

android 機有分大舖價細舖價
水貨又多仲有上台優惠
比較海鮮價
其實samsung我都冇用過 主要用lg
但吹到s10+半價收
p30pro都未必得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BlueLeg 於 2019-5-25 07:57 PM 發表

講得好,S10+細舖跌穿$6000,竟然有二手响肥花放$6200,得樓主連自己兩條link都唔睇攞出來講
世界上總會有有錢人好似師兄咁有米
佢地可能願意吾格價用最高價買
最低價放gei

我上年買左部note9俾家姐
5500 送500蚊?發達通回饋
宜家先達收幾多?
我見到肥花要4000左右
我諗應該冇睇到xs max個價咁心up

回覆 引用 TOP

1 當我死撐
2 我冇講過samsung價硬過iphone價 只想講舊的iphone賣出去仲可以買到新的samsung 仲要有好多錢剩
3既然要比請用同期機去比note9對xs max 百份比折舊都仲會勁過iphone 但邊部抵d好明顯
4 android 本來好海鮮價 你重覆用一個最貴最貴的價錢買 再用最低低的價錢賣 你可以報埋華強北價 可能真係可以到你心目中的50%折舊
5 請你密切留意新iphone 可能係三眼仔 同gay cook 一樣k型

回覆 引用 TOP

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。