繼續支持華為區

支持

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
華為機用唔倒 google,
出街會唔會俾人笑

引用:
原帖由 clockfit 於 2019-5-20 10:34 AM 發表

已轉數記無限 plane

電話放 wifi 上網
好L 爽好L開心
爽到連PLAN都打錯。。。
不過你CAP個圖睇下有說服力囉

放心,預咗你咩私隱咩唔識之類廢話回覆㗎啦!!

回覆 引用 TOP

"已轉數記無限 plane"
原來轉咗無限 飛機

買華為打機,影相都抵啦!

引用:
原帖由 Df21d 於 2019-5-20 10:41 AM 發表

買華為打機,影相都抵啦!
同意!

科技大學經濟學系教授雷鼎鳴批評現時大學的學生會被一些「極端分子」騎劫,又嘲笑這些學生只是一些「不事生產的寄生蟲」,促社會應將這些極端思想在萌芽階段就消滅,以免「無謂消耗社會財富」。

回覆 引用 TOP

繼續支持華為

回覆 引用 TOP

其實睇咗好似係 ban google os 更新同安全性更新
Playstore Gmail YouTube Google map 果啲唔會ban 所以短期問題唔係好大
等中美貿易戰攪掂應該唔會再 ban
https://chinese.engadget.com/201 ... upport-from-huawei/
睇補充果度

我用緊p30 pro 所有Google 野仲用度

引用:
原帖由 sing9304 於 2019-5-20 10:25 AM 發表

國內市場問題不大, 主要係國外市場短期要放棄了。
唔好講外國, 就算香港人用唔到Google, 相信都已經唔會買華為, 雖然唔想, 但呢樣係事實。
仲有係如果連安全更新都冇得up, 相信連國內用戶都有影響。
但我覺得美國玩得咁, Apple在大陸有可能會成炮灰。 ...
我都覺,因為蘋果國內市佔只得10%唔夠,搵佢做炮灰反擊似乎好大可能

引用:
原帖由 pompas 於 2019-5-20 09:51 AM 發表

國內市場無問題,國外市場就大問題
中國以國家安全理由禁iso

支持華為,中國禁售禁用 Apple !

無得用 google map, gmail, youtube
華為係歐洲市場一定PK

引用:
原帖由 cu_wildhorse 於 2019-5-20 10:56 AM 發表

我都覺,因為蘋果國內市佔只得10%唔夠,搵佢做炮灰反擊似乎好大可能
支持大陸封殺 Apple, 迫令全國工廠唔可以生產任何apple零件
即時解僱apple生產線上 50 萬員工 !

引用:
原帖由 cm1001hk 於 2019-5-20 10:30 AM 發表

支持美國!?
你返屋企唔好用網線寛頻,手機轉咗數碼通未呀
其實數碼通都係新鴻基附屬公司.......
咪又係同大陸有關係
真正要斷絕關係,應該去美國用當地先有既電訊公司.....
美國用咩當地電訊我唔識
我淨係識例如:芬蘭Elisa, DNA
去果邊買番黎用到既,咁咪可以同大陸斷絕關係囉

引用:
原帖由 ezkeeper2014 於 2019-5-20 11:18 AM 發表

支持大陸封殺 Apple, 迫令全國工廠唔可以生產任何apple零件
即時解僱apple生產線上 50 萬員工 !
其實你怕50萬工人生計時,鴻海都搬緊廠去越南,有分別嗎?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。