註冊 登入

繼續支持華為區

香港人用咩手機牌子都得。你支持鍾意用百度或者用其他大陸軟件取代google冇所謂。我中立即刻用部支援所有軟件啦。

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 clockfit 於 2019-5-20 10:35 AM 發表

華為機用唔倒 google,
出街會唔會俾人笑
你靠部手機賺自信,所以做ip奴隸囉

回覆 引用 TOP

支持華為出一款全國産零件、操作系統手機,就算大㸃、厚點、慢點也會支持購買.外觀要中國特色令遠遠望到便知是紀念版。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KHH7711 於 2019-5-21 05:50 PM 發表

自2014年12月26日起,Google旗下的電子郵件服務Gmail的POP3、IMAP、SMTP服務的IP位址在中國大陸境內遭到路由封鎖。Google透明度報告中的流量監控也顯示自25日起,Gmail在中國的流量接近零。[15]。大量網友反映Gmail的IMAP、POP和SMTP服務從中國各地均無法連接,第三方郵箱用戶端已經完全失效。同日開始,對Google的IP封鎖更為嚴厲,大量VPN和 ...
一件事睇因果。。。

GOOGLE大晒唔使跟當地政府法律同規管?
MS比GOOGLE更大更惡,都要跟各地政府法律做生意啦!!又唔見大陸封MS!?

你D攞輯都幾有趣!!

引用:
原帖由 cm1001hk 於 2019-5-21 06:39 PM 發表

一件事睇因果。。。

GOOGLE大晒唔使跟當地政府法律同規管?
MS比GOOGLE更大更惡,都要跟各地政府法律做生意啦!!又唔見大陸封MS!?

你D攞輯都幾有趣!! ...
咁都要睇合唔合理嘅,世界九成九國家都冇問題...但北韓同中国就...

共奴真係好煩,咩新聞都拉去政治,成日鬧話外國點點點,心理先平衡到。 

引用:
原帖由 KHH7711 於 2019-5-21 06:40 PM 發表

咁都要睇合唔合理嘅,世界九成九國家都冇問題...但北韓同中国就...
即係MS傻仔,定GOOGLE自我?

引用:
原帖由 cm1001hk 於 2019-5-21 06:41 PM 發表

即係MS傻仔,定GOOGLE自我?
我諗係ms 同 Google服務性質都唔同。 就好似普通零售業都入到中国啦。

共奴真係好煩,咩新聞都拉去政治,成日鬧話外國點點點,心理先平衡到。 

引用:
原帖由 KHH7711 於 2019-5-21 06:42 PM 發表

我諗係ms 同 Google服務性質都唔同。 就好似普通零售業都入到中国啦。
MS個WINDOWS普及性一定比GOOGLE更獨大,MS一句話唔玩,全中國翻轉都似呀,點解MS會跟隨各地政府法律做生意??

有留意GOOGLE股價的話,就知道當年GOOGLE睇唔到大陸個市場潛力,呢方面GOOGLE退出大陸唔夠兩年已經放風要重新考慮中國業務,近2年仲要死死氣低調係中國開個AI中心,咁係大陸唔俾GOOGLE做生意定GOOGLE立場有問題!?
個AI研究中心,唔觸犯中國法律規限咪一樣開到!!封咩殺呀?

引用:
原帖由 cm1001hk 於 2019-5-21 06:50 PM 發表

MS個WINDOWS普及性一定比GOOGLE更獨大,MS一句話唔玩,全中國翻轉都似呀,點解MS會跟隨各地政府法律做生意??

有留意GOOGLE股價的話,就知道當年GOOGLE睇唔到大陸個市場潛力,呢方面GOOGLE退出大陸唔夠兩年已經放風要重新考慮中國業務,近2年仲要死死氣低調係中國開個AI中心,咁係大陸唔俾GOOGLE做生意定GOOGLE立場有問題!? ...
人地唔受中国網絡攻擊同幫助審查制度又有咩立場問題?
咁唔通得中国同北韓唔比Google入,又係佢地兩個國家嘅立場問題?

引用:
原帖由 KHH7711 於 2019-5-21 06:52 PM 發表

人地唔受中国網絡攻擊同幫助審查制度又有咩立場問題?
咁唔通得中国同北韓唔比Google入,又係佢地兩個國家嘅立場問題?
中國法律寫明有呢個要求,你唔跟咪唔好做生意囉,無強迫㗎。。。

呢D唔叫位場,你俾個形容詞參考下囉!!

回覆 引用 TOP

咁又真係得北韓同中国先有呢種法律嘅。

引用:
原帖由 ezkeeper2014 於 2019-5-20 11:16 AM 發表

無得用 google map, gmail, youtube
華為係歐洲市場一定PK
Google 得罪阿爺,都吾會有好結果。

引用:
原帖由 KHH7711 於 2019-5-21 07:05 PM 發表

咁又真係得北韓同中国先有呢種法律嘅。
唔好拉去政治,國有國法家有家規,唔好用一個標準橫行全世界!

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-5-21 07:07 PM 發表

Google 得罪阿爺,都吾會有好結果。
GOOGLE得罪阿爺就唔會早兩年喺杭州開咗個全GOOGLE最大的AI研究中心啦!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cm1001hk 於 2019-5-21 07:07 PM 發表

唔好拉去政治,國有國法家有家規,唔好用一個標準橫行全世界!
邊有拉去政治呀,講得呢兩個國家有又叫政治?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。