註冊 登入

繼續支持華為區

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-5-20 10:58 AM 發表

中國以國家安全理由禁iso
支持,成班中國工人無工開,發惡推返政府

精選樓盤
引用:
原帖由 KHH7711 於 2019-5-20 09:39 AM 發表

依家都係傳冇Google services,又唔係真冇。 況且中国打壓左Google咁多年,国人一早適應冇Google日子啦,咁多間中国手機廠都冇倒閉。有信心今次都跨越到。

如果Google真夠膽唔提供服務,一於發起罷用Google,以後都唔用! ...
唔會再考慮huawei

回覆 引用 TOP

香港銀行apps, 支付apps 只可以在playstore download.

引用:
原帖由 MEMS 於 2019-5-20 12:12 PM 發表

Linux 都係美國野🤣🤣
返工吊柒個老細唔愛國
師兄你都唔係幾愛國,你用英文名既

回覆 引用 TOP

【Google禁華為】微博網民關注 內媒重提自主研發作業系統 !

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E ... p;utm_campaign=news

咁可唔可以update app? 定只係無左android system update ?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KHH7711 於 2019-5-20 09:39 AM 發表

依家都係傳冇Google services,又唔係真冇。 況且中国打壓左Google咁多年,国人一早適應冇Google日子啦,咁多間中国手機廠都冇倒閉。有信心今次都跨越到。

如果Google真夠膽唔提供服務,一於發起罷用Google,以後都唔用! ...
其實佢即係被迫放棄所有中國以外市場。伊朗都有 YouTube 同 Gmail。好不希望落實

回覆 引用 TOP

Google終止與Huawei合作 華為P30、Mate 20及其他手機用戶影響 !

https://www.hk01.com/%E6%95%B8%E ... p;utm_campaign=life

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHS1 於 2019-5-20 12:14 PM 發表

香港銀行apps, 支付apps 只可以在playstore download.
呢個唔需要擔心啦,金融工具app一定會支援到華為os

Blue is the colour!
引用:
原帖由 kalunlee 於 2019-5-20 10:55 AM 發表

其實睇咗好似係 ban google os 更新同安全性更新
Playstore Gmail YouTube Google map 果啲唔會ban 所以短期問題唔係好大
等中美貿易戰攪掂應該唔會再 ban
https://chinese.engadget.com/2019/05/19/google-pulls-android-support-from-huawei/
睇補充果度

我用 ...
其實無得 upgrade,有 bugs都修。我都擔心部 P20,好彩我呢D死窮鬼,無乜嘢比人候住

回覆 引用 TOP

我返而覺得 OS簡單過芯片好多,好似吾用 ios就用 Android,市場其實可容納多一兩個os,但華為需要時間!
仲有,我覺得如果我地吾用 google,美國仲驚,因為無得偷睇 email,所以其實美國吾想咁做
還有,吾用 GPS,到時可能用北斗
所以如果今次美國賭輸咗都幾大獲!

引用:
原帖由 tsangchuimei 於 2019-5-20 12:13 PM 發表

支持,成班中國工人無工開,發惡推返政府
老美又會好過嗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sing9304 於 2019-5-20 10:25 AM 發表

國內市場問題不大, 主要係國外市場短期要放棄了。
唔好講外國, 就算香港人用唔到Google, 相信都已經唔會買華為, 雖然唔想, 但呢樣係事實。
仲有係如果連安全更新都冇得up, 相信連國內用戶都有影響。
但我覺得美國玩得咁, Apple在大陸有可能會成炮灰。 ...
我都想轉華為,但我唔可以唔用gmail/google drive/google map,呢d我幾乎日日用

Jadore Dior
謊言不會因為看似漂亮
就不會給別人帶來傷害
美9是ok

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。