會唔會因為停Google,而放左華為去?

引用:
原帖由 lmfmarlboro 於 2019-5-21 01:31 AM 發表

1001一部收三部p30..快找我,遲了就玩完
1500比你賺5舊放比我!吹水死全家!

熱賣及精選
吾會,用到佢用吾到先算 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PSlovingyou 於 2019-5-21 01:29 AM 發表

做人,有所為有所不為而已。
愛國大把選擇
oppo vivo 小米全部中國牌子
愛華為同愛國兩回事黎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyberduct 於 2019-5-21 01:49 AM 發表

1500比你賺5舊放比我!吹水死全家!
我千8蚊攞黎上網睇大陸網視頻都抵

回覆 引用 TOP

我就靜觀其變,以而家佢民望同支持度特朗普好難連任,到時好可能改變一切。

回覆 引用 TOP

下一代新機先有影響

回覆 引用 TOP

港版 Mate20 pro用家實況分享:
Google play 依然存在
Google play 依然可更新
Google 每月安全更新到 04-2019

回覆 引用 TOP

根據路透社的報道,現有手機將不能更新Android新版本,而日後新推出的華為手機則只能採用開源協議的Android系統,不能運行Google Play、Gmail等Google服務,預計和目前的中國版手機差不多,只會有自家app商店而沒有了Google Play。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lankusa 於 2019-5-20 01:51 PM 發表

一定放棄,本身打算買p30貪佢夠細部5千之內,講真而加有幾多細機用頂級硬件仲要5k?
但而加唔敢買,冇google服務轉投s10
我本身都係p30,s10e同1加7,細機5000內,依家都唯有轉3星,抱觀望態度,1加我就驚保養唔知點搞,所以最大可能出s10e la

引用:
原帖由 adstan 於 2019-5-20 17:17 發表

無得用PLAY STORE 真係幾大鑊, 試諗下90%既APP 都係要靠PLAY STORE UPDATE, 若要我改用國內D乜乜物物市場 DOWNLOAD 同UPDATE , 都真係幾攞你命3000.
大陸13億人無google咪又係咁用手机,又唔知人有問題,所以咪係你呢種人適應能力低囉!

一日藍絲 終身藍絲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 焦你魚西 於 2019-5-20 19:42 發表

上年美國禁用己经转了三叔,都有預感华为将來有問题,所以D人话出新机p30几靚都唔敢買。
你無錢買咋?唔好話我踢爆你啦!

一日藍絲 終身藍絲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 焦你魚西 於 2019-5-20 19:46 發表

只可在大路自淫
你玩得哂成個中國算啦!係喎!唔記得你無回鄉卡添!

一日藍絲 終身藍絲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我有隻Poodle 於 2019-5-20 21:56 發表

我都想用3K買部mate 20 x
你又大貪啲,我剛係中移動出都要5K

一日藍絲 終身藍絲
引用:
原帖由 第二個痴線佬 於 2019-5-20 01:49 PM 發表

有防毒買的
華為本身有防毒,不需要買

引用:
原帖由 PSlovingyou 於 2019-5-21 01:09 AM 發表

中國人做左咁多年終於有個華為品牌,之前成日話我地只係工廠,後援。

好啦,依家做出成績了,被人驚被人打壓了,啲人又幫手踩多樂腳,唔諗下件事背後幾咁有強權無公理,同共產黨無分別。但只因一個叫中國,一個叫美國,就成件事都唔同晒。

如果今次係一間香港公司被人㩒住咁打,香港人,你仲會咁幸災樂禍嗎? ...
睇下間咩公司,如果係香港貓,我一定會恥笑佢。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。