中美貿戰,今年會否冇新iPhone?

中美貿戰,今年會否冇新iPhone? E-mail 此主題給朋友

華為被人搞成咁,蘋果隨時可能被人報復
今年究竟會否冇新iPhone ? 定係新iPhone 唔再係中國砌?

熱賣及精選
搞到咁大獲真係等睇大陸反應

華為呢鑊又真係幾慘豬   

引用:
原帖由 秒速五厘米 於 2019-5-20 04:09 PM 發表

華為呢鑊又真係幾慘豬   
隔離版d人都未驚過,唔駛擔心啦,到時佢地自然有方法裝app

引用:
原帖由 ovshk 於 2019-5-20 04:19 PM 發表

唔係話高通、Intel 都被禁出貨俾華為嗎?
如果連ARM禁止授權的話,台積電更加唔可以為華為做晶片⋯⋯⋯

唔好講話5G ...隨時連現有4G授權都可能受影響

依家就睇中國敢唔敢封美國了~
我覺得 中國  

一定話要繼續做, 賺美國錢

引用:
原帖由 山邊忽然樓盤 於 2019-5-20 08:30 PM 發表

依家就睇中國敢唔敢封美國了~
我覺得 中國  

一定話要繼續做, 賺美國錢
正常在商言商,繼續做係有so
不過反美情緒⋯好容易出事

回覆 引用 TOP

小弟認為,「中興華為事件」已經唔只係中國企業既單一事件,而係告知全世界所有國家及企業知道,跟美國合作要注意很多事情。

例如:必須要有失去美國支援的後著,或者自己的科技發展不能高於美國,甚至要做好自己係「美國隻狗」的心態。。

Btw,今次美國真係做得過份左。我知道現時的美國有絕對的能力,可以摧毀全球任何一間企業公司。

但係,贏左場扙,輸左互相。值得咩???

喺中國人,都話華為好慘!

家陣就係等你出新機,然後兩大支付亮劍

引用:
原帖由 kei928 於 2019-5-20 15:39 發表

搞到咁大獲真係等睇大陸反應
反應就用口,口炮

維穩奴才網軍出沒 小心呵

「高層龜縮匿埋涼冷氣,前線公安持械去出氣」
引用:
原帖由 ovshk 於 2019-5-20 04:19 PM 發表

其實我都唔驚,如果用自家os我反而都想試下

引用:
原帖由 呢個綠色腰部 於 2019-5-20 02:32 PM 發表

華為被人搞成咁,蘋果隨時可能被人報復
今年究竟會否冇新iPhone ? 定係新iPhone 唔再係中國砌?
一定出,但是,定價更加高

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tommylch886 於 2019-5-21 10:23 AM 發表

小弟認為,「中興華為事件」已經唔只係中國企業既單一事件,而係告知全世界所有國家及企業知道,跟美國合作要注意很多事情。

例如:必須要有失去美國支援的後著,或者自己的科技發展不能高於美國,甚至要做好自己係「美國隻狗」的心態。。

Btw,今次美國真係做得過份左。我知道現時的美國有絕對的能力,可以摧毀全球任何一間企業公司。

但係,贏左場扙,輸左互相。值得咩??? ...
個個都心知美國既霸道,但又有幾多個國家有能力可以對抗到美國,呢一刻美國既實力仍然非常強勁。

所以成日話貿易戰中國贏美國贏根本哂氣,打起上黎大家兩敗俱傷。對美國黎講錢佢輸得起,但霸主地位不能有失,而家係動用全國所有力量壓住中國堀起,已經唔係經濟科技層面咁簡單。

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-5-21 11:15 AM 發表

喺中國人,都話華為好慘!
始終要面對呢一日既,你睇下日本仔咁乖咁順從,侵侵要你開放市場你都冇得唔照做

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。