列印

老老實實,華為手機有無令大家失望過呢?

覺得美國開始驚咗中國,一個華為都唔放過

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 一人行 於 2019-5-20 10:24 PM 發表
用緊入門model,千幾蚊,非常滿意,物超所值。

高端model,未用過唔敢講。
完全同意同我一樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 會計界選民 於 2019-5-20 10:11 PM 發表
美國如果唔換總統,一路搞死華為,大家可能真係會諗諗其他牌子機。
但市場上手機品牌有好有唔好
華為手機好就好在有更新,影相影,真係用幾年都無乜慢,舊電勁
其他牌子機而家真係唔太知 ...
有4部華為,另有4部華碩,三星,ipad 。

華為 手機影夜景係強項,真係好得(普通影相, default 個美顏太勁,我要停用至得。)。

不過如果Tab(M5) 比較,三星Tab就輕啲,不過就貴好多,與iPad 比,ipad的反應就順過M5。

最近買左部三星A60,影相粗,比華碩 zenfone5 差(價錢一樣)。以前有部A7 2016,嗰部反而吾錯。

華為香港代理就真係差,上次新買左Nova 2 plus, 手寫板有問題,死都吾換,嘈好耐先肯換。

回覆 引用 TOP

p30pro既mon拎我失望

引用:
原帖由 uuoo 於 2019-5-21 08:38 PM 發表
華為 好過份 mate 20 出左無耐右出P30,我年頭買左Mate 20, 揼曬心口
早知等多幾個月
我鍾意 mate 10 的闊 Mon, 啲字可以放大啲,但係宜家啲 手機偏向長而窄身。另外吾鍾意曲 mon。

引用:
原帖由 lastseduction 於 2019-5-21 02:18 PM 發表

咁香港咪冇Youtube?Youku香港又封咗…大陆真係唔够开放,你叫香港人点撑华为吖…
無YouTube app你咪用網頁版黎睇lo
香港手機用youku app就睇得返

回覆 引用 TOP

電係最重要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 核彈 於 2019-5-21 03:39 PM 發表

大話?
你用過華為未?
我三星,華為,蘋果都用過,而家用緊華為
以機論機
華為,我個人認為好過三星,起馬用得耐都順,舊電無得頂!
by 用家經驗
BTW, 如果你連用都未用過就唔好覆我,唔好浪費時間,因為無討論價值 ...
用過iPhone 4&6,
轉mate 10 - - p30 pro

轉左就返唔到轉頭

舊電同影相真係屈機

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 娘娘大王 於 2019-5-21 07:17 PM 發表
勁多bug
可否具體列幾個黎聽下?
所謂既bug好多時係用家唔識set部機
用iphone耐就會變蠢

引用:
原帖由 Monster2017 於 2019-5-21 09:47 PM 發表
p30pro既mon拎我失望
你買之前有無睇數據同實物先?

我自己係由mate 10換p30 pro

買之前預左個mon會差左,但其他野勁好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ray99hk 於 2019-5-21 09:49 PM 發表

我鍾意 mate 10 的闊 Mon, 啲字可以放大啲,但係宜家啲 手機偏向長而窄身。另外吾鍾意曲 mon。
我調返轉因為覺得mate 10太闊,所以換p30 pro😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Opel@Hk 於 2019-5-21 11:31 AM 發表
剛由iphone轉p30 pro, 冇失望過,
係對侵侵失望。。。。
去白宮打巢佢囉

引用:
原帖由 我有隻Poodle 於 2019-5-21 02:12 PM 發表
用緊mate 10, 越用越順, 無 藉口換新機! 所以唔會換其他牌子嘅手機。
至於Google , 就算無都影響唔大, 有好多app係華為應用程式都DL到。 有好多app反而Google 係無嘅!
ApkPure +華為app store 已經可以取代google play 綽綽有餘。🤣 ...
留名睇你手機變磚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsangchuimei 於 2019-5-21 10:22 PM 發表

去白宮打巢佢囉
你夠憎大陸,你去北京打習大大先

回覆 引用 TOP

好失望,死到臨頭姓任條粉皮仲死撐,到華為手機變磚,留名睇用成7千銀買既p30pro買家點小佢

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]