• 瀏覽: 18,450
  • 回覆: 136
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 星升升 於 2019-5-22 08:18 AM 發表

P30 pro, 好好用

唯一不滿意係部機尺寸太大,袋係褲袋凸左出黎
係mon差D,用落唔算大部

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 K_F 於 2019-5-21 13:59 發表

我冇用過華為,不過要知道一個道理叫“退此一步即無死所”

中國如果今次冇辦法喺美國手上保住華為,等於中國所有科技企業都可以任由美國總統一個人既喜惡去摧毀,毫無審查毫無阻力,佢屎忽痕一個諗法想你死你就即死

日本已經係前車之鑑,80年代末90年代初,日本科技企業何等強勁,sony panasonic 東芝 日立 三菱,帶動日本經濟幾乎趕超美國,結果引來 ...
中共還中共,私人公司還私人公司,good!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WPGLY 於 2019-5-21 10:45 PM 發表

你又見到日本三十年前向美國下跪?不過我想信你不出三個月一定會見到中國向美國下跪!
咁都問得出,足見你書讀得少!
三十年前美日貿易戰,日本一開始就下跪認輸簽下廣場協議。兩年內日元升90%和開放日本市場,結果日本經濟暴跌直至今日仍無法回複全因日本國內被美國舞高弄低!
如果中國會下跪,一年前已經下跪何需打足一年貿易戰!足見你為反而反,全無國際視野和國家。

引用:
原帖由 tsangchuimei 於 2019-5-22 00:25 發表

好失望,死到臨頭姓任條粉皮仲死撐,到華為手機變磚,留名睇用成7千銀買既p30pro買家點小佢
我都係用P30 pro 小你,七千蚊對你黎講好大㗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fanla22fanla 於 2019-5-21 10:43 PM 發表

然後熄左智能助手
唔該師兄....
但係,我從來都冇開過.....智能助手....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 james@zeta 於 2019-5-21 03:25 PM 發表

咁嘅大話都講得出 ? 敢發誓 ? 

YouTube大陸5毛多到令人討厭。。。佢哋係世界毒瘤。
答案係對華為個人體驗,你都無乜資格質疑人,仲叫人發誓,神經緊張就睇醫生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tc7560 於 2019-5-22 10:14 AM 發表

咁都問得出,足見你書讀得少!
三十年前美日貿易戰,日本一開始就下跪認輸簽下廣場協議。兩年內日元升90%和開放日本市場,結果日本經濟暴跌直至今日仍無法回複全因日本國內被美國舞高弄低!
如果中國會下跪,一年前已經下跪何需打足一年貿易戰!足見你為反而反,全無國際視野和國家。 ...
美國經濟戰是70年代開始,廣協是1985年簽,簽國不止日本。而日本經濟下滑是90年代初的事喎。

引用:
原帖由 廿一比一 於 2019-5-22 01:44 PM 發表

美國經濟戰是70年代開始,廣協是1985年簽,簽國不止日本。而日本經濟下滑是90年代初的事喎。
日本經濟於七十年代開始迅速發展,八十年代日本產品令到美英法德受到貿易威脅,結果五國於85年簽下廣場協議而內容包括日元升值和開放市場,兩年後日元升90%。日元升導致出口萎縮,日本逼於轉向國內市場和投資市場,但遇上90年經濟調整,日本日經平均指數由34000下挫至14000,今日仍只有21000点。
如果你想知更詳細,自已睇經濟書吧!

引用:
原帖由 tc7560 於 2019-5-22 05:57 PM 發表

日本經濟於七十年代開始迅速發展,八十年代日本產品令到美英法德受到貿易威脅,結果五國於85年簽下廣場協議而內容包括日元升值和開放市場,兩年後日元升90%。日元升導致出口萎縮,日本逼於轉向國內市場和投資市場,但遇上90年經濟調整,日本日經平均指數由34000下挫至14000,今日仍只有21000点。
如果你想知更詳細,自已睇經濟書吧! ...
你講嘅90年代經濟調整,咪就是日本仔自己炒爆咗自己嘅樓市股市囉。一層樓要供三代人,銀座一平米要一佰萬美金,根本不合理。這才是主因。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 james@zeta 於 2019-5-21 03:23 PM 發表

中共會好過日本 ? 你痴心錯付了。
我都同意大陸現時真係唔夠日本好,咁你要唔要去日本定居,入日本籍,改埋個日本名咁呀?

回覆 引用 TOP

90年代經濟調整是全球性。如果你要看,可以搵日本消失二十年的 journal自己睇!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 會計界選民 於 2019-5-20 10:11 PM 發表

美國如果唔換總統,一路搞死華為,大家可能真係會諗諗其他牌子機。
但市場上手機品牌有好有唔好
華為手機好就好在有更新,影相影,真係用幾年都無乜慢,舊電勁
其他牌子機而家真係唔太知 ...
你認為傻侵侵真係有本事搞死華為咩

好可能係搞死Google嘅app及play store咋喎

回覆 引用 TOP

作為用家,我認為華為手機最好用。我現在用的是華為P10 Plus,正!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]