• 瀏覽: 188,396
  • 回覆: 1,376
  • 追帖: 8
小弟幾個月前開設Xperia 1集中帖,一直多得各位ching支持。但由於人手錯誤,版主將我個帖合併咗入佢開嘅帖度。但佢個帖嘅主題係包含X1,X10同X10+,未必方便Xperia 1用家集中討論。

有見及此,小弟重開Xperia 1集中帖,希望大家繼續支持。

趁開新帖,順便統計一下大家訂咗Xperia 1邊隻顏色。

P.S. 有一樣嘢可以間接證明Xperia 1好受歡迎,就係呢個帖畀人按GG嘅數字直線上升!

投票項目 ( 多選 : 最多可選 2 項 ) 參與人數 149

1. 紫色

97 (60.62%)

2. 灰色

31 (19.38%)

3. 白色

13 (8.12%)

4. 黑色

19 (11.88%)

引用:
原帖由 alex857 於 2019-5-28 12:42 PM 發表

會唔會6月6同大陸同步呢?等得好苦呀👺👺👺
希望6月6日有機攞放假試新機!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alex857 於 2019-5-28 12:42 PM 發表

會唔會6月6同大陸同步呢?等得好苦呀👺👺👺
好似係13/14號...預售6月9日至完, 應該唔會喺預售期內出機...
雖然我都好心急, 希望佢唔好再延遲, 就謝天謝地啦!

引用:
原帖由 zippyzero 於 2019-5-28 12:58 PM 發表

好似係13/14號...預售6月9日至完, 應該唔會喺預售期內出機...
雖然我都好心急, 希望佢唔好再延遲, 就謝天謝地啦!
其實我都覺得唔係10號就應該係14日,因為新機通常都星期5開賣!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Hit仔 於 2019-5-28 12:48 PM 發表

https://www.eprice.com.tw/mobile/talk/4551/5336538/1/

eprice.tw有相機實拍對比啦
都係等正式版,佢個部都仲係測試機

*319-CT9A
F@tHo-BL5

回覆 引用 TOP

m01個台灣邊有人收到通知預訂6-10/6有得拎機

11正式上巿
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=569&t=5805178

*319-CT9A
F@tHo-BL5
引用:
原帖由 lacadud 於 2019-5-28 01:13 PM 發表

m01個台灣邊有人收到通知預訂6-10/6有得拎機

11正式上巿
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=569&t=5805178
香港跟埋啦大佬😣😣😣

已訂灰色,並且已經登記贈品256gb 卡,事隔幾年再重歸sony旗下。

不知中移動客戶價是多少,唯一對這部不滿是得6+128,和3300電量,如果是8+256,電量是4000,咁就非常完美。最近幾年都用彎mon,其實最想用的是平mon,以及機是方正的,這些sony都給到我很好感覺。

繼續等,希望10號可以拿到新機,期待緊!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alex857 於 2019-5-28 01:19 PM 發表

香港跟埋啦大佬😣😣😣
希望今次做到嘢😥

*319-CT9A
F@tHo-BL5

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kp1001 於 2019-5-28 01:31 PM 發表

不知中移動客戶價是多少,唯一對這部不滿是得6+128,和3300電量,如果是8+256,電量是4000,咁就非常完美。最近幾年都用彎mon,其實最想用的是平mon,以及機是方正的,這些sony都給到我很好感覺。 ...
中移客戶價5999

*319-CT9A
F@tHo-BL5
引用:
原帖由 kp1001 於 2019-5-28 01:31 PM 發表

不知中移動客戶價是多少,唯一對這部不滿是得6+128,和3300電量,如果是8+256,電量是4000,咁就非常完美。最近幾年都用彎mon,其實最想用的是平mon,以及機是方正的,這些sony都給到我很好感覺。 ...
6+128我夠用喇,淨係外型同個mon都打撚晒飛機🤣🤣🤣

引用:
原帖由 lacadud 於 2019-5-28 11:28 AM 發表

可能到時有超市券🤣
超市券,有可能🤣

S10+

Xperia 1

細節屌打s10+
Ps:唔好用手機版睇

引用:
原帖由 Hit仔 於 2019-5-28 12:48 PM 發表

https://www.eprice.com.tw/mobile/talk/4551/5336538/1/

eprice.tw有相機實拍對比啦
夜拍效果蠻不錯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]