• 瀏覽: 188,257
  • 回覆: 1,376
  • 追帖: 8
小弟幾個月前開設Xperia 1集中帖,一直多得各位ching支持。但由於人手錯誤,版主將我個帖合併咗入佢開嘅帖度。但佢個帖嘅主題係包含X1,X10同X10+,未必方便Xperia 1用家集中討論。

有見及此,小弟重開Xperia 1集中帖,希望大家繼續支持。

趁開新帖,順便統計一下大家訂咗Xperia 1邊隻顏色。

P.S. 有一樣嘢可以間接證明Xperia 1好受歡迎,就係呢個帖畀人按GG嘅數字直線上升!

投票項目 ( 多選 : 最多可選 2 項 ) 參與人數 149

1. 紫色

97 (60.62%)

2. 灰色

31 (19.38%)

3. 白色

13 (8.12%)

4. 黑色

19 (11.88%)

引用:
原帖由 james@zeta 於 2020-6-17 02:36 PM 發表

打漏咗!主鏡係Sony。其它鏡我諗要有實機先check 到🤭

Sony IMX363
Samsung ISOCELL S5K3T2
Samsung ISOCELL S5K4H7。
多謝Ching提供資料。為何自己有的唔用?真奇怪……

回覆 引用 TOP

尋日更新左系統半日
之後唔小心用到冇電
開唔到機 點hard boot都著唔番

用左Xperia 1 II兩星期,最唔滿意就係手勢導覽成日有條白線係底,除左主畫面可以隱藏,用好多app都唔得(包括Chrome)。
好想要返Xperia 5嗰陣粒藥丸呀!

減小點對點,多利用轉乘,善用資源,為藍天打氣.
回樓上

Android部部機都有,包括我部小米10

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bassoon 於 2020-10-13 22:14 發表

用左Xperia 1 II兩星期,最唔滿意就係手勢導覽成日有條白線係底,除左主畫面可以隱藏,用好多app都唔得(包括Chrome)。
好想要返Xperia 5嗰陣粒藥丸呀!
你可以較番底部用三粒掣

回覆 引用 TOP

請問XPERIA 1 同XPERIA 5有咩分別?

回覆 引用 TOP

而家SONY無清貨...已經消失左無平

引用:
原帖由 比比11 於 2020-10-25 06:11 PM 發表

而家SONY無清貨...已經消失左無平
自從x1後就無

回覆 引用 TOP

Xperia 1 最抵係日水,早幾個月前,其實 Amazon.co.jp 都有得 order。

強烈建議香港政府:
delete from 公屋輪侯表 where 香港身份証號碼 in
(select 香港身份証號碼 from 薪俸稅人士
  where 年收入/12 >= (select 個人申請收入 from 公屋申請資格));

回覆 引用 TOP

強烈建議香港政府:
delete from 公屋輪侯表 where 香港身份証號碼 in
  where 年收入/12 >= (select 個人申請收入 from 公屋申請資格));

回覆 引用 TOP

又有 firmware update

強烈建議香港政府:

回覆 引用 TOP

Sony 旗艦大劈價!Xperia 1 限時減 $3000!索粉必 Buy!

https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/4551/217160/1/

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]