蘋果PD 快充線蘋果公司授權第三方大家有沒有用快缐

蘋果PD 快充線蘋果公司授權第三方大家有沒有用快缐 E-mail 此主題給朋友

大家有沒有用快缐電池我也不會快點壞吖

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我有用原廠apple快充缐!不過唔眀你問乜!

回覆 引用 TOP

快叉牛要另外俾幾舊水買,我當我部IPHONE冇快充個心舒服D

回覆 引用 TOP

用開無線充,唔需要快充線

回覆 引用 TOP

我用iPhone原裝線加iPad牛

如果用半個小時沖50%電量電池會唔會加速老化呢個最擔心

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iou008 於 2019-5-28 05:43 PM 發表

我用iPhone原裝線加iPad牛
嘩咁樣樣會唔會太chur部iphone 呀...

引用:
原帖由 jonesmak43 於 28-5-2019 19:27 發表

兩年都換機,梗係享受下啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jonesmak43 於 2019-5-28 07:27 PM 發表

之前6S都係咁樣用啊冇乜問題,現在X R同iPad一齊用

回覆 引用 TOP

其實我都試過用29W(pd)火牛同macbook85w火牛充iPhone XR!大家都係得返10%電去沖!但係85w牛係可以10分鐘充到20%電!而pd火牛只可充到15%!所以越大火數嘅牛係會充得快啲!

回覆 引用 TOP

咁樣你部機發熱唔利害唔利害吖

回覆 引用 TOP

唔可以直接話快沖令你粒電死

快充會產生熱力,熱力令你粒電快死

你日常打機睇串流影片,總之令到部機熱,都會令到粒電快死

引用:
原帖由 ezkeeper2014 於 2019-5-29 11:52 AM 發表

唔可以直接話快沖令你粒電死

快充會產生熱力,熱力令你粒電快死

你日常打機睇串流影片,總之令到部機熱,都會令到粒電快死
其實依家換電咁平!兩年換一次電都OK啦!唔使咁在意差得快/慢!

回覆 引用 TOP

咁又係好好享受快衝電先

回覆 引用 TOP

18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。