註冊 登入

初哥:七千幾蚊買部華為,好多嘢要問

初哥:七千幾蚊買部華為,好多嘢要問 E-mail 此主題給朋友

買完有點中伏感:如果裝雙卡,就裝唔到記憶卡,又要另外買一張華為專用記憶卡,三百幾。記憶卡又冇合適讀卡器連接電腦入歌⋯⋯其餘在摸索中

熱賣及精選
可以用充電線[usb type c]線接上手機,選[傳輸文件]即可在電腦打開你手機,好似插usb手指落電腦一樣咁操作,又或用huawei share [即用無線連接傳輸]速度方面個人覺得連usb線最快

256, 512G 咁快爆?一般直接入歌落電話根本唔駛加咭

仲要讀咭器,咩年代
256gb, 仲駛咩咭

回覆 引用 TOP

唔通買過萬既iphone XS max就唔伏?記憶卡都無得你插,下下要用itunes過野,充電慢到飛起

哈哈,切膚之痛。

引用:
原帖由 錦毛鼠 於 2019-6-22 10:38 AM 發表

買完有點中伏感:如果裝雙卡,就裝唔到記憶卡,又要另外買一張華為專用記憶卡,三百幾。記憶卡又冇合適讀卡器連接電腦入歌⋯⋯其餘在摸索中
樓主不如三折出讓給網友,我收

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2019-6-22 10:50 AM 發表

256, 512G 咁快爆?一般直接入歌落電話根本唔駛加咭
吾明何解重用卡?!

引用:
原帖由 bx9024 於 2019-6-22 11:22 AM 發表

吾明何解重用卡?!
話明初哥啦!

樓主之前用咩機?

引用:
原帖由 錦毛鼠 於 2019-6-22 10:38 AM 發表

你買七千幾蚊野,事前吾係睇清楚嘅咩

回覆 引用 TOP

引用:

電話大把位,裝乜九記憶卡呀,

回覆 引用 TOP

趁有價,盡快放翻出來

回覆 引用 TOP

用藍牙抄野啦,仲要係電話用萬字夾拮個 tray 「攞」張卡出嚟,再插去 card reader ,再將個 reader 插去電腦。

嘩我寫都覺得煩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 calle 於 2019-6-22 11:13 AM 發表

唔通買過萬既iphone XS max就唔伏?記憶卡都無得你插,下下要用itunes過野,充電慢到飛起
用得 iPhone 就用 airdrop 啦

iPhone, mac 機係最方便嘅組合

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。