• 瀏覽: 209,704
  • 回覆: 840
  • 追帖: 29
引用:
原帖由 東方加加速隊長 於 2019-7-14 09:36 PM 發表

大把選擇,使乜用🍎
啱, 我有兩位網友一直用行貨 LG V30+, 但 HK LG 一直未有 S855 新行機引入香港, 等到忍無可忍地步下跳槽轉 OnePlus 7 Pro 同 Oppo Reno 10x Zoom 了, 駛乜無了期苦等 LG 新機呢 ! LG 令一直支持嘅用家太失望了 !我也將 V30+ 轉咗用 S10、Note9 及再轉韓水 V50 喇 !

熱賣及精選
引用:
原帖由 BridgetW 於 2019-7-13 09:20 PM 發表

食電
does Samsung always have battery drain issue ?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lafy 於 2019-7-13 09:19 PM 發表

S10集中帖(2)已爆,開(3)啦!

S10e係呢幾年我用過最滿意嘅一部手機,恐怕我今年都唔捨得換走佢。
s10 e ????

回覆 引用 TOP

10 e 係唔係真係好食電?

升級前要諗諗 Samsung S10 更新後可能出現故障

www.pcmarket.com.hk/2019/07/16/%e5%8d%87%e7%b4%9a%e5%89%8d%e8%a6%81%e8%ab%97%e8%ab%97-samsung-s10-%e6%9b%b4%e6%96%b0%e5%be%8c%e5%8f%af%e8%83%bd%e5%87%ba%e7%8f%be%e6%95%85%e9%9a%9c/

電子設備或電腦系統的更新,原意是為了加入更多新功、改善系統的流暢度及穩定性,或是修復一些系統上的漏洞或錯誤,以提升使用的安全。當然新系統的更新難免會出現小錯誤,可能會令手機無法順暢操作,不過最近 Samsung S10 的推出系統更新,這個更新不單是小故障那麼簡單,而是隨時會令手機變磚 !!!

最近外國不少討論區上都有 Samsung 用家表示因為升級手機而出現種種問題,其中包括有 S10 及 S10+ 用戶在 Samsung 手機官方討論表示在安裝新的 OTA 系統更新後手機無法操作。亦有用戶指當手機重新開機後無法正常輸入密碼,而就算成功輸入密碼後手機又會自動重新開機…

有 Samsung 用戶表示在系統更新後無法使用手機,並需要把手機強制還原原廠設定

有用戶向電訊商及 Google 反映,不過目前可行的解決方法就是把手機還原原廠設定,但過程中會把手機上的資料,包括已安裝的應用、手機裡面的照片、影片、工作文件、信息等全部刪除。對於這種自殘式的救機方法當然引起用戶的不滿。並促請 Samsung 能盡快提供更好的解決方法,還是儘快修復有關的系統更新…
要將 Samsung Galaxy S10 / S10+ 手機強制還原原廠設定方法 :

1. ) 同時按住電源和音量下鍵直至關機,
2. ) 在關機的同時立即電源、Bixby 和音量上鍵進入 Recovery mode。
3.) 進入 Recovery mode 之後使用音量鍵選 Factory data reset,再按電源鍵確認。
4.) 等待完成和重啟裝置。

資料來源 : ZDnet, Samsung community

千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

現時持有:
(手機) iPhone 8,Galaxy Note 20 Ultra
(平板) iPad Mini 5,iPad Pro 12.9 (第4代)
(電腦) Macbook Pro 16
準備入手:-
引用:
原帖由 林燊 於 2019-7-13 09:53 PM 發表

S系列人氣好似唔及note……
以前就係。依家note系已經不如前,上年note 9出一星期就已經要送依樣送果樣,變相減成千蚊。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lafy 於 2019-7-13 09:19 PM 發表

S10集中帖(2)已爆,開(3)啦!

S10e係呢幾年我用過最滿意嘅一部手機,恐怕我今年都唔捨得換走佢。
係呀,s10e 真係好用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 搵飯食啫 於 2019-7-15 02:40 AM 發表

10 e 係唔係真係好食電?
我覺得ok 喎!

引用:
原帖由 xiaoloy 於 2019-7-16 08:04 PM 發表

我覺得ok 喎!
好勁喎

回覆 引用 TOP

我部S10e想換保護貼, 是否玻璃貼比較好?

大約多少$?????

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 derrickt 於 2019-7-14 09:56 PM 發表

啱, 我有兩位網友一直用行貨 LG V30+, 但 HK LG 一直未有 S855 新行機引入香港, 等到忍無可忍地步下跳槽轉 OnePlus 7 Pro 同 Oppo Reno 10x Zoom 了, 駛乜無了期苦等 LG 新機呢 ! LG 令一直支持嘅用家太失望了 !我也將 V30+ 轉咗用 S10、Note9 及再轉韓水 V50 喇 ! ...
s10 電池係咪唔及 v30+ ?  

發覺 lg v30+ 電池好耐用

引用:
原帖由 reanult360 於 2019-7-16 11:12 PM 發表

s10 電池係咪唔及 v30+ ?  

發覺 lg v30+ 電池好耐用
S10 係食電過 V30+ !

引用:
原帖由 derrickt 於 2019-7-16 11:18 PM 發表

可能835 同埋唔係用ultrasonic fingerprint sensor

回覆 引用 TOP

小弟用S10E,暫時用otterbox手機殼
https://youtu.be/AdRGiTCOQe0

引用:
原帖由 derrickt 於 2019-7-16 11:18 PM 發表

我s10+ 都比更新前食電 尤其是google 最食 其實佢google 係指咩呢 我都冇用過佢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]