[機種討論] Note 10 試用後感 猶豫是否入手(已入手)

Note 10 試用後感 猶豫是否入手(已入手) E-mail 此主題給朋友

今次部機試完後有些猶豫,但最後都係入手。

試機片
https://youtu.be/uhXw3F12Jmk

唔睇片可以睇字
入手原因:
S-Pen 有返認字功能,呢樣係好重要,有時隨手寫完,即轉文字就唔駛重新打過。
相機加左影片景深,拍片時唔駛就背景就得咁辛苦。
可在影片中加字(見影片),方便有趣。
電量充足。
機身修了圓邊,比 Note 9 時尚一點。
Keep 住用靚芒。

大細機比較:
原本對細機好有與趣,但性價比好差。
比10+ 只平$1000, 但冇左4GB RAM, 電池細左好多,得返1080P 芒,冇埋 Tof 景深鏡頭和microSD卡slot。

缺點:
冇左 3.5 mm
冇左心率感應器
價錢略貴,如果平多$500會好啲。
沒有真正驚喜的新功能。只有擾化和軟件上的新功能

我的話題:
CAT S60 三防手機
按我

Xperia XZ Premium 試玩
按我
熱賣及精選
已入手
以下超長直播開箱試玩
慎入
https://youtu.be/t2FC6BSNff4

我的話題:
按我

按我

回覆 引用 TOP

支持, 期待 21/8 港行Note10+ 開箱片 ! 😊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hokoonho 於 2019-8-16 05:37 PM 發表

試機片https://youtu.be/uhXw3F12Jmk

唔睇片可以睇字
入手原因:
S-Pen 有返認字功能,呢樣係好重要,有時隨手寫完,即轉文字就唔駛重新打過。
電量充足。
Keep 住用靚芒。

大細機比較:
...
期待8.21 完整開箱報告,可講下電量用到一日?

引用:
原帖由 東方加加速隊長 於 2019-8-16 06:40 PM 發表

期待8.21 完整開箱報告,可講下電量用到一日?
21號應該未試到全日電量,應該都係夜晚開個 Live 試玩,到時記得來支持支持

我的話題:
按我

按我
引用:
原帖由 hokoonho 於 2019-8-16 06:59 PM 發表

21號應該未試到全日電量,應該都係夜晚開個 Live 試玩,到時記得來支持支持
好!一定...
現在,P30PRO還值等入手?

仲有人用支筆咩?

引用:
原帖由 hokoonho 於 2019-8-16 05:37 PM 發表

試機片https://youtu.be/uhXw3F12Jmk

唔睇片可以睇字
入手原因:
電量充足。
Keep 住用靚芒。

大細機比較:
...
可sir又買新機?咁啲舊機買俾邊個?

引用:
原帖由 東方加加速隊長 於 2019-8-16 07:18 PM 發表

好!一定...
現在,P30PRO還值等入手?
還值得,視個人需求

我的話題:
按我

按我

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Longyip927 於 2019-8-16 07:54 PM 發表

可sir又買新機?咁啲舊機買俾邊個?
買給朋友或 Trade in

我的話題:
按我

按我

回覆 引用 TOP

我無諗過~ 9衝~ 
昨日早上已經淘佬手機殼, 琴晚登記晒信用卡優惠, 今日中午食完飯即訂~

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-8-16 08:23 PM 發表

我無諗過~ 9衝~ 
昨日早上已經淘佬手機殼, 琴晚登記晒信用卡優惠, 今日中午食完飯即訂~
我昨晚冇去試玩會,否則可能即場訂左

我的話題:
按我

按我

回覆 引用 TOP

衛訊有Note10+實體機試📱

引用:
原帖由 農場橙色獅子 於 2019-8-17 09:32 AM 發表

衛訊有Note10+實體機試📱
CSL都有

[img][/img]

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-8-17 02:55 PM 發表

CSL都有
CSL唔好提 食水深
我之前就係用CSL 貴到爆台費

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。