• 瀏覽: 18,770
  • 回覆: 129
引用:
原帖由 馬路G友 於 2019-9-27 06:47 PM 發表

如題,係咪已經絕種?
一路用緊,上次由123升級上1010,但係客服話要換sim卡,但無八達通Sim貨,所以一直用舊卡,手機+八達通Sim+Oepay係無敵組合!

引用:
原帖由 yandy_123 於 2019-9-30 10:43 PM 發表

我有用八達通sim,不過尼加想換機,唔知邊款好
華為Mate20pro 用家,配合Oepay (八達通app), 可以同已登記八達通增值同扣數,方便到不得了!
使用技巧:如果唔係長著NFC的話,著咗等幾鈔預熱,唔好一著即拍!
唔知之後啲機有無改善,唔好買太平,Mate20系列同P30系列(Lite除外) 就無死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winglaw99 於 2019-11-16 11:34 AM 發表

一路用緊,上次由123升級上1010,但係客服話要換sim卡,但無八達通Sim貨,所以一直用舊卡,手機+八達通Sim+Oepay係無敵組合!
唔使換sim咩?

引用:
原帖由 馬路G友 於 2019-11-16 07:46 PM 發表

唔使換sim咩?
台攪就得,不過機上顯示仍然唔係1010
係咪真係有轉到我都唔會知……

回覆 引用 TOP

如果有師兄近期開到8sim,
請講邊間,謝

引用:
原帖由 用三星真系好L廢 於 2019-11-17 04:26 PM 發表

問過已經冇曬
其實得上個月都去7,csl問過,佢講巳經唔做了,
但見有人答中可以,所以再問。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 馬路G友 於 2019-9-27 06:47 PM 發表

如題,係咪已經絕種?
csl. 唔出呢隻卡啦~

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

用緊方便

拳中求道

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jackwong717 於 2019-11-17 10:59 AM 發表

請講邊間,謝
我早幾日換左8sim,先向客服查詢,獲回覆旺角及佐敦有貨,去到旺角職員話冇貨,轉去佐敦d職員又係話冇,我話係客服告知我這裡有貨,我才來的,咁樣就有了,現在極度懷疑旺角應該有貨,但係d老油條唔願做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jackwong717 於 2019-11-17 10:59 AM 發表

請講邊間,謝
我早幾日換左8sim,先向客服查詢,獲回覆旺角及佐敦有貨,去到旺角職員話冇貨,轉去佐敦d職員又係話冇,我話係客服告知我這裡有貨,我才來的,咁樣就有了,現在極度懷疑旺角應該有貨,但係d老油條唔願做

引用:
原帖由 yicktin 於 2019-11-30 03:21 PM 發表

我早幾日換左8sim,先向客服查詢,獲回覆旺角及佐敦有貨,去到旺角職員話冇貨,轉去佐敦d職員又係話冇,我話係客服告知我這裡有貨,我才來的,咁樣就有了,現在極度懷疑旺角應該有貨,但係d老油條唔願做 ...
係用佢個台?
定係儲值卡換細8sim卡?

引用:
原帖由 jackwong717 於 2019-11-30 04:10 PM 發表

係用佢個台?
定係儲值卡換細8sim卡?
一直用CSL台,張舊sim仲印有one2free字樣

回覆 引用 TOP

三星有八達通洗咩用 sim 卡

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]