• 瀏覽: 479,433
  • 回覆: 2,825
  • 追帖: 41
如果S11有筆就好

熱賣及精選
引用:
原帖由 ntg 於 2019-10-9 08:20 PM 發表

如果S11有筆就好
將來可能有, 之前有傳 S 系列同 Note 系列合併, Fold 成另一個獨立系列 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HKHKHK168 於 2019-10-9 03:04 PM 發表

三星手機最PK是旗艦手機最多軟件更新2年;
其他中階手機軟件無2年更新??
我初初都係咁覺得
但諗下其實Android One手機叫做Google契仔都係寫包單最少2年更新
當然你話一個係最少2年,一個係最多2年唔一樣
但係我部小米A1上網搵嚟搵去都唔見有人講話有得升級上Android 10,我都係打定輸數留嚟玩root機算
而且最近一次OneUI據聞係一反常態推送俾近30款Samsung手機
所以我又覺得呢個唔算係咩大問題
當然你要好似iPhone咁4,5年都有得升上最新iOS係難d架啦
如果真係3年以上都唔換機,又介意冇得升級最新Android既,一係考慮下買水貨Google Pixel囉
我自己就都係始終覺得Samsung自己訂制既Android好用,特別係今次OneUI
根本好多人地等緊新版本Android先有既功能,Samsung自己UI一早有

引用:
原帖由 tf141 於 2019-10-10 01:04 發表

我初初都係咁覺得
但諗下其實Android One手機叫做Google契仔都係寫包單最少2年更新
當然你話一個係最少2年,一個係最多2年唔一樣
但係我部小米A1上網搵嚟搵去都唔見有人講話有得升級上Android 10,我都係打定輸數留嚟玩root機算
而且最近一次OneUI據聞係一反常態推送俾近30款Samsung手機
所以我又覺得呢個唔算係咩大問題
當然你要好似iPhone咁 ...
Android 手機, 一般應該, 兩年至三年便要換新機

引用:
原帖由 andy_2008 於 2019-10-10 01:57 AM 發表

Android 手機, 一般應該, 兩年至三年便要換新機
冇話要唔要既,睇個別情況啦
要睇部機咩狀態,要睇個人咩狀態,最緊要睇個荷包咩狀態

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lafy 於 2019-10-6 05:50 PM 發表

我而家仲用緊S10e做主機,鍾意5.8吋mon,機身夠輕好揸手,機側指紋鎖夠方便,我希望會有S11e。

大家對S11有乜期望?

https://unwire.hk/2019/10/06/galaxys11/mobile-phone/

Samsung Galaxy S11 相機規格曝光 1億像素感光元件+5倍光學變焦

有傳聞 Samsung Galaxy S11 將會進一步令屏佔比增大 ...
support

Everyone uses Standard Chartered Bank!
change dollars
Everyone uses Facebook !
聖經十誡認識神遠離邪惡!
政府應重鎚打擊老鼠,曱甴!

回覆 引用 TOP

hope more news in next week

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 derrickt 於 2019-10-6 07:29 PM 發表

希望三叔 S11 系列保留 3.5mm, 唔好學 Note10 系列自廢武功 !
唔想有3.5mm

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-10-13 22:32 發表

唔想有3.5mm
without 3.5mm hole, can have bigger battery

回覆 引用 TOP

Samsung is always slow

即使Huawei正面對著跟Google的授權合作問題,但早前發表的Mate 30 Pro依然用上最新的Android 10系統,而日前亦開始為上一代的Mate 20 Pro發放基於Android 10開發的EMUI 10系統更新,當中亦包括了9月份的Google安全性補丁。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 andy_2008 於 2019-10-15 11:38 AM 發表

Samsung is always slow

即使Huawei正面對著跟Google的授權合作問題,但早前發表的Mate 30 Pro依然用上最新的Android 10系統,而日前亦開始為上一代的Mate 20 Pro發放基於Android 10開發的EMUI 10系統更新,當中亦包括了9月份的Google安全性補丁。 ...
Android係開放既,基本上呀豬呀狗都用得
華為只係用唔到GMS

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
Samsung hk 係特別慢,人地note 10外國月頭已更新至10月,我地都未有

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]