有無人 無用iphone Face ID?

有無人 無用iphone Face ID? E-mail 此主題給朋友

由Touch ID 到 Face ID, 有無人一直無設定&無用? 只用passcode?

保安角度上,只用passcode足夠嗎?
求意見,謝謝!

熱賣及精選
引用:
原帖由 公園滴滴主題 於 2019-10-13 03:22 PM 發表

由Touch ID 到 Face ID, 有無人一直無設定&無用? 只用passcode?

求意見,謝謝!
足夠

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2019-10-13 06:34 PM 發表

足夠
照咁講法face ID咪仲輕易被人解鎖?
身邊人搶完之後照一照你塊面就開到了!

引用:
原帖由 公園滴滴主題 於 2019-10-14 10:39 AM 發表

yes

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 公園滴滴主題 於 2019-10-14 10:39 AM 發表

唔用電話最安全

test

回覆 引用 TOP

我一向乜都冇用,直接開機,可能唔覺有重要野所以唔set 密碼都唔覺問題。

引用:
原帖由 公園滴滴主題 於 2019-10-13 03:22 PM 發表

求意見,謝謝!
有得用點會唔用Face ID

引用:
原帖由 wyman7727 於 2019-10-14 10:53 AM 發表

我一向乜都冇用,直接開機,可能唔覺有重要野所以唔set 密碼都唔覺問題。
得嘅咩

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

Face ID 咁方便都唔用?!

引用:
原帖由 cchhii328 於 2019-10-14 03:47 PM 發表

Face ID 咁方便都唔用?!
係方便,但同時亦方便他人解鎖你部手機囉⋯⋯

回覆 引用 TOP

唔計特別情況,通常都會用
因為真係方便好多

回覆 引用 TOP

我想知其實如果我突然間死咗! Touch ID/Face ID仲解唔解到鎖

回覆 引用 TOP

好似話要開眼先得
咁如果大吉利是死唔眼閉先可以

回覆 引用 TOP

用緊x,個faceid都係慢左D
知唔知iphone 11會唔會有改善
隔左代本身都有D想換機

引用:
原帖由 pinkbar 於 2019-10-15 12:36 AM 發表

用緊x,個faceid都係慢左D
知唔知iphone 11會唔會有改善
隔左代本身都有D想換機
xs已經快左好多了,相信iphone 11應該冇問題
利申:用緊xs

回覆 引用 TOP

24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。